Shadow Hearts: Covenant

Tijdens de reis sluiten steeds meer mensen zich aan bij je groep. Tijdens een gevecht kan je groep echter maximaal uit vier personen bestaan. Via het menu kan je kiezen welke vier je op wil stellen als gevechtsgroep. Tijdens een gevecht is dit niet te veranderen. Personen die niet aan een gevecht deelnemen, delen wel in de experience-punten. Heb je genoeg experience-punten, dan \\\"level\\\" je. Dit gebeurt volledig automatisch. In de dorpen en steden (en verspreid in de dungeons) vind je blauwe cirkels waar je je spel op kunt slaan. Op deze savepoints kun je ook alle groepsleden volledig genezen door middel van een \\\"tent\\\" die te koop is in de winkels.

<\/center>

Op zo\\\'n savepoint krijg je ook de mogelijkheid om Yuri naar een kerkhof te laten reizen. Hier bezoekt hij zijn eigen ziel en met de verdiende Soul Points kan hij nieuwe wezens om mee te fuseren uitkiezen. In eerste instantie zijn er zes verschillende altaren (vuur, water, aarde, lucht, licht en donker) waar wezens van twee verschillende sterktes te vinden zijn. Sterkere wezens zijn pas later in het spel te unlocken.

In het zeer uitgebreide menu-systeem is naast statistieken over de gevechten die je hebt gevoerd (werkelijk alles wordt bijgehouden, hoeveel monsters je verslagen hebt, hoe vaak je een \\\"perfect\\\" hebt gescoord met welk karakter, wie hoe vaak aan gevechten mee deed, hoe vaak een combo mislukt is, hoe ver je gereisd hebt, wat de grootste schade is die je in één keer hebt toegebracht...) en de ring-menu\\\'s die ik eerder heb besproken, ook een bijzonder goed naslagwerk opgenomen.

<\/center>

Naast het hoofdverhaal bevat Shadow Hearts: Covenant een aantal sidequests, zonder welke het spel zeer moeilijk zal worden. Door het oplossen van de sidequests speel je namelijk allerlei nieuwe aanvallen en spreuken vrij. De sidequests bestaan voornamelijk uit het aanleggen van diverse verzamelingen.

Zo leert Karin nieuwe aanvallen met haar zwaard als je stukjes van Wagner-opera\\\'s voor haar zoekt. De pop van Gepetto krijgt nieuwe jurkjes (en daarmee nieuwe aanvallen) door de winkeleigenaar homo-erotische \\\"stud\\\"-kaarten te geven. Lucia krijgt meer mogelijkheden door het verzamelen van Tarot-kaarten en etherische oliën, Blanca verzamelt pootafdrukken van andere wolven die hij verslagen heeft, de personages die crest-magic kunnen gebruiken verzamelen crests (die ook op een speciale kaart geplakt kunnen worden voor nog meer aanvallen) en Yuri verzamelt wezens om mee te fuseren. Het is dus zaak overal goed op te letten en alle hoekjes van de dungeons goed te doorzoeken. Ook zul je regelmatig terug moeten naar gebieden waar je al geweest bent, de winkelier kan zomaar nieuwe voorwerpen voor je hebben en op de plaats waar je een boss hebt verslagen kan je soms een wolf vinden voor Blanca\\\'s subquest.

<\/center>