Ace Combat: Squadron Leader

Wat een kutspel dus? Nou nee, eigenlijk helemaal niet. Het spel ziet er gelikt uit, het geluid is werkelijk fantastisch, en het vliegen is echt heerlijk. Hoewel de ground textures misschien voor sommigen niet scherp genoeg zijn (who cares als je sneller vliegt dan het geluid?) is het hele spel een lust voor het oog. Het is een feest om een raket te schieten omdat het er gewoon zo mooi uit ziet. Vliegen door de regen, vliegen op grote hoogte, boven het water, in de wolken… alles ziet er werkelijk even mooi uit.

<\/center>

De missies zijn onvoorstelbaar afwisselend (zeker als je bedenkt dat je eigenlijk alleen kunt vliegen en schieten) en onvoorspelbaar. Het ene moment ben je een vrachtvliegtuig aan het beschermen en het andere moment ben je windmolens aan het afknallen. De ene keer werk je samen met de grondtroepen terwijl je de andere keer een raketlanceerinstallatie probeert te beschermen. Het is knap om voor een flight-sim steeds met iets nieuws aan te komen maar dat is zeker gelukt. In ieder geval staat een ding voorop: die vuile Yukes laten we wel eens zien wat vliegen is!

<\/center>

Daar komt nog eens bij dat ervoor is gezorgd dat je telkens iets nieuws te doen hebt. Er zitten tientallen unlockbare gevechtsvliegtuigen die je kunt bekijken en kunt kopen, afhankelijk van het type missie dat je tegen komt. Bij iedere missie kun je, als je dat wil, je squadron voorzien van nieuwe vliegtuigen en zo een gebalanceerd team samenstellen. Voor wie niet kan vliegen is er bovendien een uitgebreide tutorial. Altijd al willen weten hoe je een immelmann-turn doet? Nu kun je het leren! Stap voor stap wordt het spel aan je uitgelegd en als je er het geduld voor kunt opbrengen is het een waar avontuur.

<\/center>