Outlaw Golf 2

Outlaw Golf 2 is een bizarre golfgame waarin je met de meest vreemde karakters kan spelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met gevangenen, drankverslaafden en SM-types te spelen. Elk van deze karakters heeft een eigen caddie, die minstens zo vreemd is. De humor in dit spel is lekker plat en niet al te diepgaand. Hierdoor zal het spel vaak een glimlach op je gezicht kunnen toveren, maar veel meer dan dat zal het niet worden. De commentaarstem tijdens het golfen is nog wel grappig in het eerste uurtje van het spel, maar als je voor de vijfde keer hetzelfde zinnetje hoort is de grap er wel vanaf. Gelukkig kan je die commentaarstem uitzetten in het menu; net zoals de bijgeleverde rockdeuntjes.

Tijdens het golfen heb je een zogenaamde composure-meter. Zodra je een fantastische swing slaat zal deze meter positief worden, maar mep je de bal in het water dan zakt deze meter weer. Dit heeft duidelijk invloed op het spel want zodra je ‘in the zone’ bent (d.w.z. een hele hoge composure) dan merk je dat de ballen soepeler over de green vliegen. Zodra je in het rood komt zul je ook merken dat het echt slechter gaat en dat je sneller de makkelijke slagen mist of minder ver slaat. Mocht je echt heel erg in het rood staan dan heb je de mogelijkheid om je caddie in elkaar te rammen of om met een golfcart te racen. Dit zijn vermakelijke minigames, maar meer ook niet. Het in elkaar meppen van je caddie is een kwestie van goed timen met de a-knop en het racen is heel erg basic en nog redelijk moeilijk om te halen vanwege de slechte besturing. Het filmpje dat de vechtpartij laat zien tussen jou en je caddie is nog wel vermakelijk; er komen strings aan te pas en ook radio’s worden misbruikt. Als je het er goed vanaf brengt in deze minigames zal je composure-meter zich weer ‘in the zone’ begeven.

Ook je tegenstander(s) hebben een composure-meter en bij hen werkt deze precies hetzelfde. Zodra deze in het rood staat zal de tegenstander onder de maat presteren, wat in het begin heel handig kan zijn. Want het grootste nadeel van Outlaw Golf 2 is de sterke AI van de tegenstanders in de singleplayer. Ze slaan bijna op alle holes een par (het normale aantal slagen voor die hole) of lager. Zeker in het begin zal je je daar erg aan ergeren, omdat er gewoon niet valt te winnen van de AI. Het is ook aan te raden om je karakters te verbeteren in de outlaw range. Hier kan je minigames golfen om op deze manier de eigenschappen van je karakter zoals bijvoorbeeld slagsterkte te upgraden. Maar dit kan maar tot een bepaalde hoogte, de rest van die minigames zullen pas beschikbaar komen zodra je een aantal toernooien hebt gewonnen. Zodra je eenmaal de slag te pakken hebt zul je meer plezier gaan beleven aan de singleplayer.

De toernooien die je moet spelen om nieuwe karakters, golfclubs, kleding en minigames te unlocken bestaan niet alleen maar uit het standaard golfspel. Op de acht verschillende golfbanen, variërend van een stadspark tot besneeuwde grasvelden, zul je namelijk ook andere versies van het golfspel spelen. Er is bijvoorbeeld de baseballvariant waarbij je de honken kunt bezetten door een par of onder par te slaan (als je vier onder par slaat heb je dus een homerun ‘geslagen’ ) en spelen voor geld behoort ook tot de variaties. Al deze variaties kun je ook in de exhibition mode kiezen en voor de lol spelen, zonder de druk die een wedstrijd met zich meebrengt. Het is wel een nadeel dat je alleen maar negen holes of achttien holes kunt spelen, vooral omdat je niet tussendoor kunt saven. Dit betekent dat even snel een potje golf spelen er helaas niet bij zit, of je moet gewoon niet willen saven. Maar dan zul je zien dat je net goed bezig bent in dat ene toernooi.