City of Heroes

Wanneer je je character een naam hebt gegeven, is het tijd om de straten van Paragon City veilig te maken. Je kan kiezen of je een opdracht wilt gaan doen of gewoon wilt gaan levellen door bendeleden te verslaan. Kies je voor het eerste dan is het compas bovenaan in het midden een erg handig hulpmiddel. Hierin staat door middel van verschillende kleurtjes en icoontjes welke kant je op moet.
<\/center>
De opdrachten zijn redelijk verschillend. Je kan een opdracht krijgen dat je een x aantal bendeleden moet verslaan of dat je een paar plekken in de stad langs moet gaan om te kijken of het veilig is. De meeste van de opdrachten spelen zich af buiten in de stad en af en toe zul je gebouwen in moeten om die veilig te maken. Wanneer je je opdracht vervuld hebt, zul je terug moeten gaan naar de opdrachtgever om een nieuwe opdracht te krijgen.
<\/center>
Voor de opdrachten zul je ook XP krijgen en Influence. Net zoals in elke RPG moet je een bepaald aantal XP halen om een level omhoog te gaan. Heb je er genoeg dan zul je naar de trainer moeten gaan om daadwerkelijk een level omhoog te gaan. Elk level omhoog zal verschillende extra dingen voor je character opleveren. Zo zal je een nieuwe skill kunnen krijgen, maar ook enhancements slots voor je bestaande skills.
<\/center>
Met de zogenaamde enhancements slots kun je je bestaande skills opwaarderen met bijvoorbeeld meer schade of een langere duratie. De enhancements zelf kun je kopen van je influence bij sommige NPC\\\'s of verkrijgen door bendeleden te verslaan.
<\/center>
Naast de enhancements zijn er ook inspirations te koop of te vinden op bendeleden, waarmee je bijvoorbeeld je health kan aanvullen of een bonus op defense kan krijgen. Het aantal inspirations, die je bij je kan hebben, begint bij vier en zal naarmate je hoger level wordt meer worden.