Sherlock Holmes: Secret of the Silver Earring

Het verhaal achter dit spel is niet gebaseerd op één van de beroemde verhalen van Sir Arthur Conan Doyle, maar een geheel nieuw mysterie in dezelfde stijl. Als je alle verhalen gelezen hebt hoef je dus niet bang te zijn dat je al weet wie het gedaan heeft.

Sherlock krijgt van een oude vriend het verzoek om op een feest te komen. Lavinia, de dochter van de rijke zakenman Sir Melvyn Bromsby, komt thuis nadat ze jaren op een Zwitserse kostschool heeft gezeten. Ter gelegenheid van haar achttiende verjaardag is er een feest en Sir Bromsby houdt een toespraak. Ineens klinkt er een schot en hij valt dood neer. In de deuropening staat Lavinia. Alle aanwezigen zien hoe ze iets in haar tasje stopt voor ze naar haar vader rent.

Sherlock en Watson proberen de zaak op te lossen. Daarbij worden allerlei zaken die eigenlijk het daglicht niet kunnen verdragen blootgelegd. Het plot zit goed in elkaar en kent veel onverwachte wendingen. Het spel bestaat uit vijf hoofdstukken, die steeds ingeleid en afgesloten worden met een filmpje.

Secret of the Silver Earring is goed geschreven in de stijl van de oude Sherlock Holmes verhalen. Sherlock is scherp als altijd en laat enkele prachtige staaltjes van deductie zien. Ook zijn droge humor ontbreekt niet.