Catwoman

Het verhaal
Het spel Catwoman is gebaseerd op de recent verschenen gelijknamige film. Patience Philips is een verlegen medewerkster van het bedrijf Hedare Beauty, en wanneer ze een duister bedrijfsgeheim ontdekt wordt ze vermoord. Hier stopt het verhaal echter niet, want een zeldzame Egyptische kat wekt haar weer tot leven. Patience beschikt nu over bijzondere gaves en een sexy sm-pakje, wat erg van pas komt om wraak te nemen op haar moordenaar en om haar voormalige werkgever te ontmaskeren.

De game
Wat bij het opstarten van de game opvalt is dat ook het Nederlands als keuzetaal aanwezig is. Dit betekent dat alle menu\'s en de schermteksten in het Nederlands zijn. Een leuke feature voor de jongere gamer, maar voor de oudere gamer komen de teksten soms wat belegen over omdat ze er erg \'vertaald\' uitzien.

Dump een smeris in de afvalcontainer
In het geval van hier links weergegeven scherminstructie vraag ik me bijvoorbeeld af of er behalve professionele vertalers nog mensen zijn die het woord smeris gebruiken.

Catwoman kan oppervlakkig vergeleken worden met een game als Tomb Raider. Allereerst vanwege het 3D-perspectief van waaruit de aktie bestuurd wordt maar ook door de manier waarop de levels doorlopen moeten worden. Er moet namelijk flink gesprongen en geklommen worden om de levels te halen. Met behulp van Catwomans gaves is dit echter geen probleem want ze kan onder meer muren verticaal opklimmen en aan horizontaal geplaatste palen hangen zodat er van paal naar paal gezwaaid kan worden. Het vinden van de juiste route gebeurt door gebruik te maken van Catwomans beroemde \'cat sense\'. Ondanks de nadruk in de game op het klim- en klauterwerk - de levels zijn primair ingericht op het vinden van de juiste route - moet er veelvuldig gevochten worden met diverse vijanden. Catwoman heeft hiervoor een zweep tot haar beschikking maar door in haar \'sluipmodus\' te gaan kan ze ook flinke trappen uitdelen.