CD: Robbie Rivera - Juicy Ibiza 2009

Robbie Riverais op jonge leeftijd begonnen met draaien op trouwfeestjes en schoolpartijtjes. Ondertussen hoort Rivera in de internationale house scene. Ook Robbie Rivera doet een poging tot een Ibiza album. Met hem nog een flink aantal dj’s die hetzelfde idee krijgen op het moment dat de zon begint te schijnen. Veel is commerciële rommel, maar weet Rivera iets bijzonders te maken van Juicy Ibiza 2009?



We gaan de zoveelste Ibiza-cd beluisteren om te kijken of er nog daadwerkelijk wat verschil zit in deze commerciële zon-handel. Want meer kan je het toch niet noemen? Er zijn maar weinig compilatiealbums die er echt uitspringen. Zijn het niet de zomer Ibiza-cd’s dan zijn het wel de verzamelalbums van bijvoorbeeld 2009. Maar goed, we geven Robbie het voordeel van de twijfel en stoppen het eerste schijfje van dit dubbelalbum in onze cd-speler.

Groooovy
De eerste mix begint met heerlijke, hoe kan het ook anders, zomerse groovy tonen. Een zomerse uitstraling die echt kracht krijgt door tracks zoals ‘The Answer’van Joachim Gerraud & CB Lyon feat. Margeau en ‘Keep On Touchin' Me’ in de Filthy Rich & James Fitch 'Face Off' Mix van Jaimy & Kenny D. Het blijft een tijdje zomers tot je via wat diepere en rauwe klanken bij wat electro en progressive tracks uit komt. ‘Amnesia’ van Dean Newton is daar een perfect voorbeeld van. Via heerlijke basslijnen kom je uit bij iets compleet anders, ‘Dero’s Rave’is namelijk meer een lichte progressive en trancey track die even de mix compleet omgooit. Robbie maakt er een complete achtbaan van en je schiet van de ene naar de andere stijl. Dit houdt de mix wel zeer spannend en leuk om naar te luisteren. Na het heerlijke ‘Arrival’ van hemzelf sluit hij rustig deze eerste mix af en maakt zich op voor het tweede schijfje.

Achtbaan aan dance-stijlen
Dit tweede schijfje sluit bijna naadloos aan op de eerste mix. De luisteraar wordt dus weer meegenomen in een muzikale achtbaan die je elke keer weer versteld doet staan. We gaan door waar we gebleven waren, we duiken dus meteen de diepe sounds in met ‘Batucada’ van Dero & Rivera. Van deze harde diepe sounds komen we als luisteraar uit bij heerlijke vocals in ‘Mon Amour’ van Venus Kaly. Een heerlijke verwenning na de instrumentale sounds. Na de heerlijke swingende ‘Zandoonga’ komen we alweer in de buurt van het einde. Ook dit keer sluit Robbie af met een eigen track. Dit maal is het ‘Be Near’. Helaas niet in de originele uitvoering maar de remix van Maurizio Gubellini.

Rivera weet op een goede manier de Juicy Ibiza avonden weer te geven op beide schijfjes. Echter verschilt deze niet heel veel van de overige Ibiza cd’s die op dit moment in de winkel liggen. We zullen hem niet vergelijken met een 13 in een dozijn compilatiealbums waar de schappen van uitpuilen. Hij heeft namelijk wel iets meer in zijn mars dan dat. Het mixen tussen de verschillende stijlen is lastig om goed voor elkaar te krijgen. Zeker met een achtbaan zoals deze. Hij laat met de mixen zien dat deze stijlen prima met elkaar overweg kunnen als je ze maar op het juiste moment mixt en over laat lopen. Dat is hem zeker ook gelukt, op dat gebied is het een juweeltje. Verder staan op de tracklist alle bekende en grote namen en weinig verassing vandaar de drie sterren. Net geen standaard Ibiza sound cd'tje, maar zeker ook geen uitblinker.

Tracklist
Disc 1
1. Joachim Gerraud & CB Lyon feat. Margeau - The Answer
2. Jaimy & Kenny D. - Keep On Touchin' Me (Filthy Rich & James Fitch 'Face Off' Mix)
3. Micah 'N' Schmitz feat. Aubrey - Rush (Jonas Steur Mix)
4. The Rivera Project - Sax Heaven (Robbie Rivera Juicy Ibiza Mix)
5. Ivan Robles & Damian Fernandez - Forget It (Robbie Rivera Juicy Mix)
6. Dean Newton - Amnesia (Belocca Mix)
7. Kimito Lopez - Arabian Queen (Emilio Fernandez Remix)
8. Dero - Dero's Rave
9. DMS12 - El Vigilante (Robbie Rivera Mix)
10. Robbie Rivera - Escape (Jochem Pash & Norm Mix)
11. Cor Fijneman - 4 Minutes 2 Late
12. Robbie Rivera - Arrival

Disc 2
1. Dero & Rivera - Batucada (Dero & Robbie Rivera Mix)
2. Venus Kaly - Mon Amour (Robbie Rivera's Juicy Ibiza Mix)
3. Alkatraz - Rubble And Dust
4. Santiago Cortes feat. Samantha Fox - Touch Me (John Dahlback Mix)
5. Taurus & Vaggeli - Hello Ibiza (Original Mix)
6. Paul Bigham - Superfreak (DJ Observer & Daniel Heatcliff Mix)
7. Juan Dlaz & Jorge Montia - Soundcheck (Tony Puccio Mix)
8. The Rivera Project - Zandoonga (Original Mix)
9. Robbie Rivera - New Direction (Manuel De La Mare Mix)
10. Keven Maroda - Gotta Have House (Jorgensen Mix)
11. Deadmau5 -Clockwork (Helvetic Nerds Mix)
12. Robbie Rivera - Be Near (Maurizio Gubellini Mix)


Label: Black Hole Releasedatum: juni 2009 Waardering:

Kijk voor meer muziek in CD's.