CD: Diana Ross - Complete Collection

Op het moment geniet Diana Ross in ons land weer veel aandacht, natuurlijk grotendeels veroorzaakt door haar komende In Rosso-concerten. Wat is er dan beter om juist in deze periode een verzamel-cd van deze wereldster uit te brengen. Sinds kort ligt Diana Ross - Complete Collection in de winkels. 43 tracks van wereldformaat, door een zangeres van datzelfde wereldformaat ten gehore gebracht.


Tweedeling
De cd Diana Ross - Complete Collection bevat 2 cd's met respectievelijk 25 en 18 tracks. Er is een tweedeling gemaakt. Zo bevat de eerste cd hoofdzakelijk nummers uit de periode van Diana Ross & The Supremes, de tweede cd focust meer op haar solo-carrière en de duetten die zij met andere artiesten opnam. Dit maakt dat je een keuze moet maken wanneer je een cd op wilt zetten: ga ik voor The Supremes of voor het wat latere solowerk? Het is op zich wel lekker dat de twee periodes gescheiden zijn, het brengt een soort chronologie aan. Toch was een mix van de twee delen uit haar carrière ook wel aangenaam geweest. Het had wellicht wat meer afwisseling kunnen brengen.

De twee schijven ontbreekt het eigenlijk aan niets. Alle grote hits komen voorbij en het is werkelijk een feest van herkenning. De nummers staan in verschillende versies op de cd; zo zijn er album-versies en single-versies terug te horen. Er staan, uit de Supremes-periode, zelfs wat mono-tracks op die je even helemaal terug in de tijd brengen. Een tijd dat geluid een heel andere beleving had. Universal heeft een goede selectie gemaakt uit het nog grotere oeuvre van de zangeres. Zoals gezegd lijken alle grote hits wel opgenomen te zijn. Ook als je geen fan bent, zul je veel van de tracks kennen en grotendeels mee kunnen zingen.



Goede voorbereiding
Diana Ross - Complete Collection is een perfecte voorbereiding op de komende concerten van deze wereldster. Maar ook als je geen kaarten hebt voor de In Rosso-happening is deze dubbel-cd de moeite van het aanschaffen waard. Je hebt in één klap de grootste hits van deze legende bij elkaar, zowel uit haar Supremes-tijd als haar soloperiode. Het is daarmee een vrij complete oeuvre-cd en die doet het altijd wel goed in de collectie. De prijs ligt rond de 17 euro, wat vrij gebruikelijk is voor een dubbelaar in het verzamelgenre. Misschien wat aan de hoge kant als je kast al vol staat met Ross-cd's en je er dus niets nieuws mee in huis haalt. Toch is het alleszins redelijk voor wat je ervoor terugkrijgt. Nogmaals, een oeuvre-cd waar weinig aan ontbreekt.



Tracklist

CD1
1 Where Did Our Love Go
2 Baby Love Single Version
3 Come See About Me Album Version
4 Stop! In The Name Of Love Single Version
5 Back In My Arms Again Single Version
6 Nothing But Heartaches Second Version
7 I Hear A Symphony Juke Box Single Version
8 My World Is Empty Without You
9 You Can't Hurry Love Album Version
10 You Keep Me Hangin' On Album Version
11 Love Is Here And Now You're Gone
12 The Happening Album Version
13 Reflections Album Version
14 In And Out Of Love
15 Forever Came Today
16 Love Child Album Version
17 I'm Gonna Make You Love Me
18 I'm Livin' In Shame Juke Box Single Version
19 The Composer
20 Someday We'll Be Together Album Version
21 Reach Out And Touch (Somebody's Hand) Single Version
22 Ain't No Mountain High Enough
23 I'm Still Waiting Album Version
24 Touch Me In The Morning Single Version
25 You Are Everything Album Version

CD2
1 Theme From Mahogany (Do You Know Where You're Going To) Single Version
2 Love Hangover Album Version
3 The Boss Single Version
4 Upside Down Album Version
5 My Old Piano Album Version
6 I'm Coming Out Album Version
7 It's My Turn Single Version
8 Endless Love Soundtrack Version
9 Why Do Fools Fall In Love
10 Mirror Mirror
11 Work That Body
12 Muscles
13 Touch By Touch
14 Swept Away
15 Eaten Alive
16 Chain Reaction
17 Missing You
18 When You Tell Me That You Love Me


Label: Universal Music Releasedatum: juli 2009 Waardering:

Kijk voor meer muziek in CD's.