Film: The Hangover

Vrijgezellenfeesten, wie heeft er niet een meegemaakt of er verhalen over gehoord. The Hangover is een komedie waarbij het feestje op zijn zachts gezegd nogal uit de hand is gelopen. Kom maar op met die kater!


Twee dagen voor zijn bruiloft vertrekken Doug (Justin Bartha, National Treasure) en zijn drie beste vrienden naar Las Vegas voor een vrijgezellenfeest dat ze nooit meer zullen vergeten. Maar wanneer de heren Phil Wenneck (Bradley Cooper, He’s Just Not That Into You), Stu Price (Ed Helms, The Office: US) en Alan Garner (Zach Galifianakis, What Happens in Vegas) 's ochtends met een enorme kater wakker worden, kunnen ze zich totaal niks herinneren van de vorige avond en wat misschien nog wel erger is; hun vriend Doug is nergens te vinden. De vrienden moeten er dus alles aan doen om hem te vinden zodat hij de volgende dag zijn jawoord kan geven.


De kijker weet niet meer dan wat de heren zelf weten over de ontstane situatie en dat is dus helemaal niets! Hun peperdure suite bij Caesars Palace is echter wel één grote puinhoop geworden. Om nog maar te zwijgen over de aanwezigheid van een levensechte tijger in hun badkamer en een baby in de kast. Na te zijn bijgekomen van hun recente ontdekkingen proberen de vrienden stap voor stap met bonnetjes, kaartjes en andere voorwerpen terug te gaan naar de plekken waar ze zijn geweest. Op die manier hoopt het drietal er achter te komen wat ze de vorige avond in godsnaam hebben uitgespookt en hopelijk hun vriend Doug op tijd weten terug te vinden.


De heren hebben allemaal een duidelijke rol in de film. Phil is de leider en knappe kop van het stel, Stu is het sulletje dat onder de duim wordt gehouden door z'n vriendin en Alan is een rare snuiter. De rollen worden allen geweldig ingevuld door de cast, maar de acteerprestatie van Zach Galifianakis is echt hilarisch te noemen. Verder is er ook een bijrolletje weggelegd voor het beest Mike Tyson. Hoewel The Hangover qua idee wellicht doet denken aan Dude, Where’s my Car en het einde niet erg verrassend zal zijn, is het regisseur Todd Philips (Old School, Road Trip) wederom uitstekend gelukt om de lachspieren aan het werk te zetten. The Hangover is verrassend origineel en zal zeker goed zijn voor de nodige tranen van het lachen. Tenslotte is het zéér aan te raden nog even te blijven zitten bij de aftiteling.


Label: Warner Bros Releasedatum: 11 juni 2009 Kijkwijzer:
Waardering film:

Kijk voor meer films en dvd’s in Film, Tv & Radio.