CD: CKY - Carver City

Welkom in Carver City. Dit fictieve dorp van de band Camp Kill Yourself (CKY) heeft een geschiedenis van slechte karma en ongeluk, terwijl het dorp zich toch voordoet als een geweldige ervaring voor de familie. Moord, chaos en lichamen zijn aan de orde van de dag... Zin om op vakantie te gaan?



"Much like CKY's town of Hellview, Carver City's events are depicted in the songs, with story lines coming from real life events." - Deron Miller
Een betere uitleg zou ik zelf niet kunnen geven over de inhoud van het album. Al bij het eerste nummer 'Hellions on Parade' is al een feest. Een mix met twee á drie gitaarsporen scheuren door de woonkamer, hard begeleid door een luide drum die als een mars door het nummer loopt. Naast een zeer vreemde overgang van verse naar chorus is het een nummer die je een fijne introductie geeft in de hersenspinsels van de vier rockers.
Na een vreemde optocht te hebben bijgewoond volgen we het verhaal van een dame die in de nacht verdwijnt. 'This midnight trip, to her eternity. A search for the sun, to right of misery'. Ook hier wordt het verhaal duisterder en harder naar mate de track vordert. Een sound die echt CKY is, maar toch weer een eigen verhaal verteld wordt ook hier weer neergezet. Samen met de sterke en goede zang begeleiden luide, snelle drums, een fijne basgitaar en snerpende gitaren je van A naar B op een zeer aangename manier.




De complete cd bestaat track voor track uit min of meer kleine verhalen, die je wel onafhankelijk van elkaar kan beluisteren, maar je toch allen goed wilt horen. Zelfs tijdens het grotendeels instrumentale nummer 'Old Carver's Bones' zit je nog zo in Carver City, dat je een duister gevoel over je heen krijgt. En toch...Toch voelt het goed.
Er zijn niet veel cd's op de markt die je in de vorm van een ruige zang en harde gitaren en drums je een verhaal kunnen vertellen. Zo ook het nummer 'Plagued by Images'. Je zit ook hier in het hoofd van een van de inwoners van de donkere stad, die je weer op een totaal eigen manier verteld wat er aan de hand is.


Met 'the Era of an End is een zeer mooie outro gemaakt die je figuurlijk lijkt uit te zwaaien uit de stad. Als de laatste tonen klinken van CKY, horen we nog de laatste geluiden van een kabbelende zee. Af en toe vliegt er een zeemeeuw over. Vanaf de boot waar je in de verte de vrolijke stad Carver City ziet denk je terug aan de tijd die je er had. Vanuit de verte ziet het er mooi en beeldig uit, maar eenmaal aan land is het hard. Het is duister. Het is donker... Het is goed.


Tracklist:

1) Hellions on Parade
2) ...And She Never Returned
3) Rats in the Infirmary
4) Imaginary Threats
5) The Boardwalk Body
6) Plagued by Images
7) Karmaworks
8) Woe Is Me
9) A#1 Roller Rager
10) Old Carver's Bones
11) The Era of an End


Label: RoadRunner Records Releasedatum: 15 mei 2009
Waardering: