Evenement: In Qontrol Ctrl.Alt.Delete

Deze review is geschreven door FOK!user Boy_Snakeye

Stonden er 2 weken geleden in de RAI nog mooie glimmende bolides, afgelopen weekend was het tijd voor de 5e editie van In Qontrol. Zoals q-dance het noemt: "de afsluiter van het binnenseizoen" Het thema was de vraag: "Who is in Qontrol". De achterliggende gedachte dat we allemaal beheerd worden door iets groters. Geld, media, de regering. Of ben JIJ het??? Heerlijk filosofisch dus.


Foto: Carlos - Q-dance

Aankomst
Dit jaar eens een keer niet met de trein, maar gewoon lekker met de vierwieler. Want tja, de baas betaalt immers toch. Het parkeren heb ik gedaan iets verder op van de RAI. Dit bleek een goeie keus te zijn geweest, want achteraf heeft me dit weer 14 euro bespaard. En het was maar 5 minuten lopen. De partymensen die met de trein komen weten de route naar de RAI wel. En altijd is er een bijzonder iemand op deze route te vinden. Onze wel ervaren en "getalenteerde" drummer. Hij zit er de hele nacht, want de volgende ochtend is hij nog steeds druk in de weer. Ook geheel logisch, want hij wordt juist aangemoedigd door alle mensen die zich nog in extase voelen.

Eenmaal aangekomen bij de RAI valt al meteen één ding op, de ingang is verplaatst. Waar vroeger de VIP ingang was, is nu gewoon de normale ingang. Dus dit scheelt weer een hele wandeling ondergronds. De entree ging snel en binnen 15 minuten stond ik binnen met de muntjes in mijn handen. Omdat ik niet van de Hardcore ben, heb ik alleen de hardstyle zalen bezocht. De indeling was sowieso even wennen. Het boekje met de time-table en de plattegrond was in eerste instantie uitpluizen. Zeker omdat er wéér sprake was van éénrichtings verkeer.

Bij binnenkomst was al een ding duidelijk. Het geluid was fenomenaal. Natuurlijk was er achterin een lichtelijke galm. Maar iets verder in de zaal was de bas al aardig te voelen. Ook de aankleding vond ik erg goed. Zeker omdat je zulke grote hallen moet voorzien van de nodige decoratie.
Overal in de kleine hardstyle zaal hingen schermen en werden live beelden van de dj booth vertoond. Wat ik persoonlijk erg vet vind omdat je tenminste weet wat er vooraan gebeurt.


Foto: Rutger - Q-dance

DJ spotten
Ivan Carsten was de eerste die mij de hardstyle-sound ten gehore bracht en hoe. Tatanka's 'Dj's life' en Crypsis z'n 'Tuatara' zijn toch al lekkere nummers die de voetjes al flink laten bewegen.

Na Ivan was het tijd voor een talent van het Scantraxx label. Wildstylez was de eerste hardstyle dj in de grote main zaal. Ook deze zaal was goed aangekleed en de lasers waren in volle glorie aanwezig. Twee ogen keken je aan. De pupillen werden afgewisseld met de visuele effecten. De openingen van de dj's waren voorzien van beelden en geluiden van tv fragmenten. Voornamelijk nieuwsberichten en stukjes speech van diverse politieke mensen. Met als einde, is 'naam dj' in Qontrol?
De set van de jonge Wildstylez was voorzien van de welbekende scantraxx geluiden. Duidelijk was dat iedereen er zin in had. Zeker toen Partylover van Showtek in de cd-speler werd geschoven. De zaal was duidelijk fan van de herkenbare vocals van dit nummer.

Na een uur lang knallen was het tijd voor D-block en S-te-fan met hun echte liveset. Maar om het echt live te noemen. Nee, vond deze beduidend tegenvallen. Ook hun gooide er de plaat (Part of the Hard) in die natuurlijk een enorme meezing gehalte heeft. Ook de Music made me addict en Kickin'; the editz werden ten gehore gebracht waarbij iedereen de nodige meters maakte.

Na deze set weer naar de kleine zaal gegaan waar The Pitcher bezig was om zijn setje te beginnen. Zoals veel mensen weten is Michel Pollen de grote naam achter The Pitcher, maar mag een jonge gozer deze nummers in de cd-speler gooien. Serinity en Zany's Xpanding Volt Mashup. Gewoon een top set waar ook hier de beentjes het weer een graadje zwaarder kregen. Set zat er weer op, dus tijd om weer de wandeling naar de grote zaal te maken.

In de main zaal stond een man die niet zo heel vaak meer op de grote feesten staat maar wel een ouwe rot in het vak is, Luna. My style is Dutch, copies are fake, like this, get hit, the punishment, 3 ur mind. Allemaal klappers en eigenlijk de set van de avond. Heerlijk variërend en het geluid stond achterin de zaal fantastisch. Begon me steeds meer te realiseren dat de omwonenden rond de RAI niet echt een rustige nacht gehad hebben; en dat de medewerkers alle schroeven weer mogen aandraaien in de RAI.


Foto: Rudy - Q-dance

Na zijn eigen X-Qlusive te hebben gehad was het tijd voor de Italiaanse held Techoboy. Ik kan hier kort over zijn. Gewoon een standaard set met de vele platen die je bij deze man verwacht. Hij staat bekend om het laat uitmixen van de platen waardoor het aantal nummers altijd redelijk beperkt bleven. Double Dutch darkies, ti sento, AKA en Phases waren er een aantal.

Na de grote Italiaanse naam was het tijd voor de grote Nederlandse naam, Zany. Vorig jaar was hij er niet bij omdat hij op dat moment vader werd. Maar dit jaar was hij er weer bij als vanouds en bracht weer zijn producties ten gehore. Helaas na het horen van de Donkey's en Southstyler tracks wist ik dat dit niet bijzonder ging worden, ben ik richting de kleine zaal gelopen en gingen de voetjes van de vloer bij Frontliner. Tuuduu, Outside Spacer (met In Qontrol vocals), Time en zijn remix van A-lusion's perfect it kwamen achter elkaar voorbij.

Na deze jongeman was de volgende alweer aan de beurt, de helft van 2-sidez, B-Front. Deze man kan goed vergeleken worden met de Alpha Twins. Hij draaide lekker rauw en klonk super. Opende met, voor mij, onbekende maar heerlijke platen en daarna een remix van de matige plaat Atrocity van de Donkey Rollers. Toen toch een inkak moment en dus richting het eten om even een tosti te verorberen. Maar helaas was deze pauze van korte duur, want als je bij mij B2W van de Wild Motherfuckers op zet, dan heb je mij weer los. Wetend dat dit nummer ook in het laatste uurtje door de mannen Tatanka en Zatox gedraaid zal worden. En ja hoor. Eenmaal in de grote zaal was het tijd om je laatste energie eruit te gooien. Scary track, Gold Medley with a strange , dj's life en Choirs en de veel besproken remix van "I kissed a girl". Een heldenset zoals het laatste uurtje van een feest hoort te zijn!

Al met al een super geslaagd feestje.

Pluspunten:
+ Niet gestoord aan de mc's (lees: geen ruffian)
+ Gratis wc's
+ Veel variatie in eten
+ Tosti's
+ Lasers

Minpunten:
- Na een tijdje was het een zwembad bij de wc's
- Eenrichtingsverkeer

Label: Q-dance Datum: 25 april 2009 Waardering:

Lees hier nog meer ervaringen van dit feest:[url]=http://forum.fok.nl/topic/1282428][25-04-2009] InQontrol Ctrl.Alt.Delete 2[/url]