Film: 17 Again

Terug in de tijd omdat je een beslissing ongedaan wilt maken, je eerste liefde terug wilt, of simpelweg de tijd leuker was: een origineel filmconcept is het niet. 17 Again is dan ook allesbehalve vernieuwend. Denk aan Freaky Friday, Big of 13 going on 30. Waarom zou je dan wel naar 17 Again gaan?


De 17-jarige student Mike (Zac Efron) lijkt alles te hebben. Hij is een populaire ster-atleet met een mooie toekomst in het verschiet. Hij kiest echter niet voor een sportcarrière, maar gaat samenwonen met zijn mooie schoolvriendinnetje. Twintig jaar later is zijn huwelijk mislukt, baalt hij van zijn saaie baan en verlangt hij terug naar toen. Dan krijgt Mike (nu gespeeld door Matthew Perry, Friends) op een avond een ongeluk waarna hij, juist, 17 again is. Al snel ontdekt Mike dat dit hem de kans geeft om alles anders te doen. Zo komt hij op school bij zijn eigen kinderen waar hij erachter komt wat ze écht bezig houdt. Hij moet zich razendsnel aanpassen aan de nieuwe trends, maar Mike is al snel weer de populaire jongen die hij ooit was. En dus komt hij voor de dezelfde keuze te staan als die hij toen ook moest maken...


Het is onnodig te vertellen dat de verhaallijn niet bepaald origineel is, maar toch zijn er een aantal momenten waarop je hardop kunt lachen. Dit komt niet door Matthew Perry, die je wel erg doet denken aan Chandler uit Friends of door Zac Efron, die rechtstreeks uit Highscool Musical lijkt te zijn weggelopen. Het is de combinatie van de 17-jarige Mike en zijn beste vriend van vroeger, Ned (Thomas Lennon). Ned's obsessie voor comic books, filmattributen en Lord of the Rings maakt de film op sommige momenten erg grappig. Ook de bijrollen van Melora Hardin (Jan uit The Office U.S.) als de directrice van de school en Sterling Knight als sullige zoon van Mike dragen daar aan bij. Maar buiten deze momenten vervalt 17 Again in erg veel clichés.


17 Again is verre van een hoogtepunt in de filmgeschiedenis en geen film waar je lang over na zult praten. Het verhaal is standaard, Matthew Perry doet zijn bekende acteerkunstje en Zac Efron vertrouwt te veel op zijn 'pretty boy'-uiterlijk. Heb dus niet al te hoge verwachtingen, maar zet je verstand op nul en je zult kunnen lachen om de écht grappige momenten.

Label: RCV Entertainment Releasedatum: 23 april 2009 Kijkwijzer:
Waardering film:

Kijk voor meer films en dvd's in Film, Tv & Radio.