CD: Trance World Vol. 6 - Mixed by M.I.K.E.

Nummer zes uit een reeks cd’s vol met trancemuziek. Voor dit deel heeft Armada Music Mike Dierickx uit de kast getrokken. De naam zegt in eerste instantie misschien niet zo heel veel, maar hij heeft er toch al een flink scala aan eigen gemaakte tracks opzitten. Misschien dat er een lampje gaat branden bij de namen: M.I.K.E., Push, Plastic Boy, Absolute of één van de andere 60 aliassen waaronder zijn producties schuil gaan. Enkele van de tracks van deze Belgische producer-dj M.I.K.E. zijn zelfs uitgegroeid tot legendarische classics, zoals 'Universal Nation' en 'Strange World' onder zijn Push alias. Met bijna 15 jaar dj- en producerervaring en zes albums is dj M.I.K.E een waardige opvolger voor John O'Callaghan, Sean Tyas, Signum, Robert Nickson en Aly & Fila. Deze namen gingen de Belg namelijk voor in de reeks Trance World cd’s.



Deze cd-reeks komt als paddenstoelen uit de grond schieten. In een rap tempo volgen de cd’s elkaar op. Na vijf voorgaande edities die gemixed waren door onder andere Sean Tyas en Aly & Fila, mag nu M.I.K.E. een poging wagen. Het album bestaat uit twee cd’s die M.I.K.E. vol gezet heeft met zijn eigen favoriete tracks van dit moment. Vanaf het moment dat je de eerste tonen hoort van het eerste schijfje, merk je al dat dit niet van die dagdroomtrance gaat worden. De eerste paar tracks hebben een progressive sound en zijn zelfs een beetje duister van toon, verwacht dus geen “lieve” mmelodieën. ‘Logic’ van M.I.K.E. presents Caromax is daar gewoon een voorbeeld dat de toon zet eerste cd goed zet. Zo ongeveer bij track vier beginnen de lekkere trance-achtige melodieën omhoog te komen. ‘Nemesis’ van Jaytech mag dan een track zijn van zes minuten lang bijna hetzelfde loopje, het ligt gewoon heerlijk in het gehoor. Dit nummer gaat over in ‘Saturn’ van Niklas Harding vs Kris O'Neil die gewoon weer perfect overgaat in 'L.E.D. There Be Light’ van Rank 1, ditmaal in een progressive jasje gestoken door Wippenberg. Een absoluut ander juweeltje wat zeker niet vergeten mag worden is ‘Unforgivable’, de track van onze nummer 1 dj Armin van Buuren samen met Jade. Hij staat er niet op met de commerciële variant van het nummer, dus die tracks die je vaak op de radio voorbij hoort komen maar in de First State Rough Mix. Deze remix heeft net even wat meer rauwe samples en diepe strings waardoor het gewoon veel beter in het gehoor ligt voor de echte trance-liefhebber.

De tweede cd beukt er meteen al lekker in. Niets rustig aan opbouwen, gewoon doorgaan met die diepe progressive sound. Bovenaan de tracklist van dit schijfje kom je ‘Aurus’ van Mat Zo tegen. Een track die samen met de harde beats, de vocals en de break er toch nog voor zorgen dat het lekker in het gehoor ligt. Zo na ‘Clear Senses’ van Liluca beginnen de nummers meer richting de tech-trance te gaan. ‘White Mouse’ van Audible is een nummer dat je niet heel snel zult vergeten en dat komt door de aparte geluiden in de track. Maar als je dacht dat je alles gehoord had, dan kom je met ‘Moonlight Madness’ van Af Project nog voor een verrassing te staan. Wat een heerlijke lekkere break zit er in deze plaat zeg. Vanaf dit punt is er ook een keerzijde aan de mix, het wordt tijd voor meer vocals en melodieën. Eigenlijk net zoals op het eerste schijfje. Bij nummer negen aangekomen op de lijst staat een nieuwe track van M.I.K.E. zelf, dan wel onder zijn Push alias. Met ‘Body Lotion’ gooit hij het tempo nog iets hoger voor de luisteraar. Het is alleen heel zonde dat deze track zo overloopt, hij wordt namelijk gewoon abrupt afgebroken en doorgemixt. ‘Arena’ van W&W is een waardige afsluiter voor dit stuiterende schijfje!


Conclusie
Beide cd’s zijn meesterlijk gemixed door M.I.K.E. en dat ondanks de lelijke overgang van ‘Body Lotion’ naar ‘Everlasting’ op het tweede schijfje. De key van een goed mix-album ligt altijd in de opbouw van de platen. Hier is dat prima in orde, beginnend met progressive en opbouwend naar tech-trance sounds. Naast een lading al wat oudere tracks heeft M.I.K.E. er toch ook nog een leuk aantal nieuwe nummers ingedaan. Dit is altijd prettig voor zo’n cd, want dan heb je in ieder geval niet het idee dat je al uren zit te luisteren naar reeds grijs gedraaide tracks. Armada Music heeft een goede keuze gemaakt toen ze M.I.K.E. vroegen voor de remix.Trance World vol.6 mag absoluut in de kast naast de vorige vijf edities, en is dan zeker ook de moeite waard om te luisteren. Verwacht absoluut geen “knuffel trance” maar gewoon lekkere progressive en tech-trance!

Tracklist
Disc 1
1. Greedo - The Dark Passenger
2. M.I.K.E. presents Caromax - Logic
3. Rex Mundi - Passage In Time
4. Jaytech - Nemesis
5. Niklas Harding vs Kris O'Neil - Saturn (Michael Badal Remix)
6. Rank 1 - L.E.D. There Be Light (Wippenberg Remix)
7. Bartlett & Dyor - Floating Beyond (Lange Remix)
8. Armin van Buuren feat. Jaren - Unforgivable (First State Rough Mix)
9. Klems - 5 Steps Ahead
10. Nitrous Oxide - Show Me
11. Samara - Verano (Fast Distance Uplifting Mix)
12. True Form - The Getaway
13. M.I.K.E. - M.I.K.E. presents ‘Trance World’

Disc 2
1. Signalrunners - Meet Me In Montouk
2. Mat Zo - Aurus
3. Liluca - Clear Senses
4. Audible - White Mouse
5. DJ Eco - American Blues
6. AF Project - Moonlight Madness
7. Sebastian Brandt - Serenade
8. Sean Tyas - Melbourne
9. Push - Interference
10. Roger Shah presents Savannah - Body Lotion (Jorn van Deynhoven Remix)
11. Andy Blueman - Everlasting
12. Thomas Bronzwaer - Certitude
13. W&W - Arena

Label: Armada Music Releasedatum: Maart 2009 Waardering:

Kijk voor meer muziek in MUZ.