CD: OST The Wrestler

Het is altijd lastig om een soundtrack van een review te voorzien. Je blijft je afvragen: moet ik de film per se gezien hebben om de cd te beoordelen, of is het juist beter er 'bleu' in te stappen en hem met een open mind te beluisteren? Hoe het ook zij, het blijft een apart genre binnen de muziek-cd's. Bij FOK! doen we ons best om zo open mogelijk ons materiaal te bespreken, dit keer praten we over The Wrestler - The original soundtrack. De film die onlangs in ons land in de bioscopen is verschenen.

Harde worsteling
Bij de eerste tonen die uit de boxen knallen, de volumeknop staat redelijk ver open, is de sfeer meteen gezet; dit wordt toch een vrij harde 'worsteling'. De opening op de cd is voor 'Bang Your Head' van Quiet Riot, een goede binnenkomer die je boxen, en je lijf, even door elkaar schudt. De aandacht is meteen bij het rauwe, ruige imago van de worstelscene. De opvolger, 'Don’t Know What You Got' brengt je een klein beetje tot rust, al blijft het wel in dezelfde sfeer hangen. Een licht rustpuntje voordat we doorstoten naar nummers als 'Don’t Walk Away', 'Round And Round' en 'Dangerous' van Slaughter. De volledige duur van de cd, een klein uurtje, blijf je behoorlijk bij de les door de ruige randen van deze soundtrack. En wie kunnen dit album dan beter afsluiten dan The Scorpions... Grote afwezige is toch wel Bruce Springsteen met de ťchte soundtrack van de film. Jammer dat die er niet op staat, want die song is nu net zo lekker. (Voor de liefhebbers daarom door ons dan even de toevoeging van de jammerlijk vergeten songs op de soundtrack-cd).


Soundtrack The Wrestler - Bruce Springsteen


Gepast
Na enkele luisterbeurten is wel zoveel duidelijk geworden dat de soundtrack goed is opgezet. Of je de film nu wel of niet hebt gezien, je krijgt een heel goed beeld van waar de film over zou moeten gaan en wat de toonzetting ervan is. Dat is ook het doel van een soundtrack en The Wrestler is in die opzet dus geslaagd. Of je de cd even zomaar tussendoor opzet wanneer je de film niet hebt gezien, hangt af van je muzieksmaak. Zitten er wat tracks of artiesten van je gading bij, zul je dit zeker doen. Anders blijft de cd vooral leuk voor diegene die herinneringen aan de film op willen halen. Het eeuwige manco van een soundtrack-cd: een niet al te breed geÔnteresseerd publiek. Maar ach, elk album dat over de toonbank gaat is er eentje, en zo is er toch voor elke schijf wel een luisteraar te vinden.

Tracklist

1. Bang Your Head (Metal Health), Quiet Riot (5:35)
2. Don’t Know What You Got, Cinderella (5:54)
3. Stuntin’ Like My Daddy, Birdman & Lil Wayne (4:30)
4. Don’t Walk Away, Firehouse (4:34)
5. War: Welcome To Hell, Rhino Bucket (4:12)
6. Blowin’ Up, Solomon (3:38)
7. Mirror, Dead Family (4:45)
8. Round And Round, Ratt (4:25)
9. Dangerous, Slaughter (3:50)
10. I’m Insane, Ratt (3:16)
11. Balls To The Walls, Accept (5:54)
12. Animal Magnetism, Scorpions (5:57)

Label: Groove Attack Releasedatum: maart 2009 Waardering:

Kijk voor meer muziek in CD's.