CD: Gavin Degraw - Free

Het gaat hard met Gavin Degraw. In no time weet de artiest zijn derde album uit te brengen. Is dat een goed teken, of zou iets meer tijd wellicht beter geweest zijn?


Kort
Als je afgaat op het aantal tracks dat zijn nieuwste album Free bevat, zou je wellicht kunnen zeggen dat iets meer tijd geboden was om tot een volledige cd te komen. Met slechts negen nummers die samen ongeveer 40 minuten klokken is het wel een erg korte muziekreis geworden. Wanneer we naar de kwaliteit van de nummers kijken, is de cd een stuk geslaagder. Waren zijn eerdere album wat meer rock, op Free is vooral zijn 'mellow' kant hoorbaar. Op zich is dat aangenaam, al had er her en der wel wat meer 'geweld' in gemogen. Het geheel kabbelt nu wat voort en soms verlang je naar wat meer actie in de nummers. Je zit eigenlijk te wachten tot Gavin eens even een lekker refrein er in knalt, maar tevergeefs.

Twee tracks die er uitspringen zijn de titelgever 'Free' en 'Lover Be Strong'. Vooral de laatste is een heerlijk nummer geworden; lekkere beat, goede stem en heerlijke flow. Wellicht kans om als single te worden uitgebracht.


Gavin Degraw

Met de lengte van het album in acht genomen is het best een aardig resultaat. Wat meer afwisseling wat betreft stijl was welkom geweest, maar slecht is het niet te noemen. Laten we het zien als een tussendoortje van Degraw en hopen dat zijn volgende plaat weer een volledige zal zijn, met zowel rock als mellow tracks, beide stijlen heeft hij namelijk wel in zich.

Tracklist
1. Indian Summer
2. FREE
3. Stay
4. Mountains To Move
5. Glass
6. Lover Be Strong
7. Dancing Shoes
8. Waterfall
9. Why Do The Men Stray

Label: Sony BMG Releasedatum: 27 maart 2009
Waardering:

Kijk voor meer muziek in CD's.