Dvd: College Road Trip

Hier in Nederland hebben we er eigenlijk niet zo heel veel mee te maken, dat hele College verhaal. Hier ga je gewoon naar een HBO of Universiteit. En ons land is dan ook niet zo groot dat je terug naar huis moet vliegen voor de feestdagen. In de VS is dat wel anders. Zo ook voor de ambitieuze Melanie Porter (Raven-Symone).

Melanie Porter heeft altijd al de droom gehad om naar Georgetown (in Washington D.C.) te gaan. Haar vader (Martin Lawrence) heeft echter iets anders in gedachte voor zijn dochter. De politieagent wil graag dat zijn dochter dicht in de buurt van haar ouderlijk huis naar school gaat. Het lukt hem aardig om haar die kant op te sturen, totdat Melanie een telefoontje krijgt van Georgetown dat ze op gesprek mag komen. Ze is compleet door het dolle heen, maar helaas kan haar moeder niet mee. Vandaar het plan om samen met haar vriendinnen Brenda Song en Margo Harshman te gaan. Ze besluiten er een roadtrip van te maken. Zo kunnen ze onderweg ook nog langs andere scholen en daar dan ook overnachten en feesten. Helaas, haar vader steekt hier een stokje voor hij maakt er een college-roadtrip van samen met zijn dochter.


Je kunt waarschijnlijk al wel raden hoeveel dingen er daadwerkelijk fout gaan onderweg. Het duo praat in eerste instantie niet met elkaar en paps denkt nog steeds dat Melanie zijn kleine meid is. De eerste stop onderweg is de school die vaderlief voor ogen had. Daar heeft hij al zijn politiemensen undercover aan het werk gezet om Melanie helemaal lyrisch te krijgen wat betreft deze school, zodat ze Georgetown zou vergeten. Het lukt hem bijna tot één van de agenten zijn mond voorbij praat. Helaas! Dan toch maar onderweg naar Georgetown. Door dit uitstapje naar een andere school lopen ze achter op schema, ze proberen dus een kortere weg te nemen, dwars door het bos. Met als resultaat dat ze een leke band krijgen onderweg en bij het vervangen de auto naar beneden stort. Ze kunnen meerijden met het zingende duo Doug en Wendy Greenhut, ook een vader met dochter die op college-roadtrip zijn. Na nog wat meer liften met andere chauffeurs mee, komen ze uit bij oma om daar te overnachten. Vanaf dat moment draait de overbezorgde vader, na nog wat hilarische stomme momenten van hem, om en geeft zijn dochter inderdaad een echte kans op Georgetown. Wel veel te laat, want ze hebben het vliegtuig naar Washington gemist. Het zou geen echte Disneyfilm zijn als ze niet toch nog net op tijd in Washington aankomen.


College Road Trip is echt een echte Disneyfilm vol met hilarische humor. Maar goed, dat mag je ook wel verwachten met deze cast. Bij elke Disneyfilm moet een happy-ending zitten, zo ook bij deze film. Het heet niet voor niets College roadtrip, de humor ligt op de weg. Het verhaal is zeker wel voorspelbaar, maar volgens mij mag dat wel met dit soort zaterdagavondfilms. De dvd staat verder vol met extra's zoals het videodagboek van Raven, verwijderde scènes, bloopers, op de set en 'Double Dutch Bus', het liedje dat gezongen werd in de bus op weg naar oma. Heb je geen zin in een zware thriller, of een dramafilm, maar wil je echt weer even ouderwets lachen dan moet je deze dvd eens een keer proberen!


Label: Walt Disney Studios Home Entertainment Releasedatum: februari 2009
Kijkwijzer:
Waardering Film:
Waardering extra's: