DVD: Pablo Francisco - Bits and Pieces

Het moment is daar, Pablo komt het podium op. En vanaf zijn opkomst zindert het, wat een energieke man is dat. De snelheid waarmee de comedian zijn materiaal de zaal in slingert is heerlijk. Er komt een flow aan grappen voorbij. Als publiek heb je nauwelijks de tijd om op adem te komen, de trein dendert maar voort.



Fysiek
Wat opvalt is dat Pablo het niet alleen moet hebben van zijn tekstuele kunsten, het is vooral ook zijn mimiek. Het zijn daarnaast zijn 'stemmetjes' die hem de lach van het publiek bezorgen. Echt vervelen zul je je nergens tijdens zijn show, zoals gezegd krijg je er ook amper tijd voor. Heel af en toe zakt hij wat in, wat dan vooral wordt veroorzaakt door een herhaling van eerdere grappen. Dit was niet nodig geweest, maar ja, heeft niet elke stand-up comedian daar last van... 55 minuten uniek materiaal is behoorlijk veel.

De hyperactiviteit die de comedian laat zien doet meteen denken aan onze eigen ADHD-Jochem Meyer en onze wervelwind Bert Visscher. Verschil is wel dat Pablo het iets beter weet te doseren dan eerder genoemde, Nederlandse collega's. De show staat in ieder geval garant voor snelheid, gevatheid, vrolijkheid en hyperactiviteit. Een energiek geheel dat de moeite waard is.


Pablo Francisco

Toevoegingen
De dvd komt vergezeld van een cd met daarop de hele show nog eens opgenomen. Dit is handig, zo kun je bijvoorbeeld ook in de auto genieten van een klein uurtje Pablo-comedy. Verder levert de dvd een beperkt aantal extra's zoals een 'commentary-track' en een kijkje in de Comics studio. Op zich zijn deze toevoegingen niet zo bijzonder, de waardering voor de extra's wordt vooral uit die bijgeleverde cd gehaald. Dit is zeker van toegevoegde waarde.

De show is uiteraard in het Engels, maar er is keuze uit diverse ondertitels, Nederlands, Duits, Frans en Engels. Daar moet toch wellicht een taal bijzitten die je spreekt. Toch is het voor de humor wel het beste als je gewoon goed Engels spreekt en verstaat. Grappen laten zich nu eenmaal moeilijk vertalen zonder hun kracht en humor te verliezen. Spreek je dus enigszins Engels, kies dan voor de Engelse ondertiteling om de authenticiteit van de show te behouden en de grappen te laten zijn wat ze zijn. Al met al levert Bits and Pieces je 55 minuten plezier, in deze crisistijden altijd lekker om even uit het dagelijkse leven te stappen en een lach op je gezicht te toveren. Pablo Francisco kan je daarbij zeker helpen.

Label: Pias Comedy Releasedatum: Februari 2009 Kijkwijzer:
Waardering Film: Waardering extra's: