Boek: Carry Slee - Dat heb ik weer! 2

Dat heb ik weer! 2 is het nieuwste boek van Carry Slee. Het is al het tweede deel in de reeks en gaat dan ook gewoon verder met Britt haar leven. Over het leven van een tiener met gescheiden ouders is materiaal voor wel tien boeken. Het boek zegt op de cover zelf ook al 'Het geheim van Puck, troubles met mijn vader en desperate verliefd… op de verkeerde!' Naast dit alles heeft Britt haar eigen website: www.dathebikweer.com. De site staat vol testjes, vragen van tieners die beantwoord worden en blogs.



Britt heeft ruzie met haar beste vriendin, Noah, en daarom trekt ze nu veel op met Puck. Puck is stoer en voor niemand bang, maar wel erg vaak verdrietig en Puck weet niet waarom. Daarnaast heeft Britt haar moeder een oogje op de saaiste leraar van de school: Blok Geitensok. Om het allemaal nog makkelijker te maken krijgt ze problemen met haar vader en zijn vriendin. Bovenop dit alles heeft ze nog haar persoonlijke problemen, de film waarvoor ze auditie heeft gedaan wordt uitgesteld en ze krijgt Dave maar niet uit haar hoofd!

Het boek gaat in op vraagstukken die de meeste tieners wel hebben, wat is een hartsvriendin? Waarom gaat alles nooit zoals ik het wil? Veel opvattingen van Britt zijn zo zwart-wit als dat je van een puber verwacht. Vele uitspraken van de tieners zijn gevuld met Engelse woorden, iets wat mogelijk lichtelijk overdreven is en buiten de randstad nog niet voorkomt. Het boek wordt levendig gehouden door middel van blogjes van Britt en testjes die je zelf ook kunt maken. Jammer genoeg is dit levendig houden is wel nodig. Van Carry Slee zijn we toch gewend dat ze wat zwaardere onderwerpen aansnijdt in haar boeken, het leven van een tiener lijkt simpel om te schrijven in vergelijking tot haar voorgaande boeken.


Carry Slee heeft al vele succesvolle boeken op haar naam staan en wordt geprezen door zowel kleuters, pubers en juryleden. In juli wordt ze alweer 60 en ze is nog niet van plan om te stoppen. Dit is haar 30e boek voor kinderen en op zich wel geslaagd voor de puber. Het leest makkelijk weg, je kunt je ei kwijt op de website en is natuurlijk weer een feest van herkenning. Al met al een geslaagd boek, maar de 'troubles' van haar voorgaande tienerboeken waren mogelijk wel wat vreselijker dan dit. Heb je interesse in het eerste boek over Britt? Kijk dan ook eens bij Boek: Carry Slee - Dat heb ik weer


Uitgever: FMB ISBN: 978 90 4992 356 3 Pagina's: 192 Waardering:
Extra’s: