CD: Boris - Live My Life

Als je de naam Boris noemt, denken de meesten meteen aan het tv-programma Idols. Dit kan wellicht goed zijn voor naamsbekendheid, maar het kan ook tegen je gaan werken. Op één of andere manier moet je als artiest na een Idols-avontuur toch proberen los te komen van het programma om het in de muziekindustrie te gaan maken. Idols is een leuke opstap, maar meer dan dat ook niet. Daarna moet je het zelf doen, al dan niet ondersteund door een goede maatschappij. In Boris' geval is dat Upper Room Records. Zijn nieuwste, derde album heet Live My Life en is sinds kort verkrijgbaar.

Persoonlijk
De titel van de cd dekt meteen de lading waar het om de boodschap gaat die Boris uit wil dragen. Het album laat de zanger van een kwetsbare kant zien/horen, de songs zijn 'uit zijn leven gegrepen'. In veel nummers vind je elementen van zijn eigen leven. Het nummer en tevens titelsong 'Live My Life' gaat vooral over hoe je een leven in de muziek kunt combineren met een jong gezin. Ditzelfde thema is ook bij 'Loosen Up' terug te vinden, mijn persoonlijke favoriet van deze cd. Een wat zwaarder onderwerp wordt in 'Leave It Alone' ter sprake gebracht; de scheiding van zijn ouders. Door de nummers zo'n persoonlijke lading mee te geven, stel je je kwetsbaar op en geef je behoorlijk wat van je leven prijs. Om dit alles dan toch niet al te zwaar te laten klinken, is het geheel in een poppy en/of funky jasje gestoken. De thema's mogen dan wat zwaar klinken, de muziek is dat zeker niet. Het is geen cd om somber van te worden.


Boris

Één Stijl
Boris laat horen heel wat stijlen in huis te hebben. We herkennen pop, funk, soul, blues en een beetje reggea (deze laatste lijkt het minst bij de zanger te passen). De mengeling van al die stijlen doet het goed, maar laat ook nog ruimte voor verbetering. Het is wel te horen dat we met een beginnend artiest te maken hebben. In de toekomst zit er zeker nog groeipotentie in de zanger en in zijn stijl.

Wat de cd misschien mist is één nummer dat als single het album zou kunnen 'trekken'. Voor de hitlijsten zou dit nummer misschien het beste uit één van de eerste drie kunnen komen, vooral vanwege de poppy uitstraling die deze songs hebben. Het album is over het geheel genomen gewoon goed. Een sterk en pakkend begin, een wat ingezakt midden en een weer wat krachtiger eind. Dit leidt tot een door de bank genomen lekkere drie-sterrenplaat. Hopelijk weet hij op volgende albums wat meer één stijl te vinden die bij hem past. Ik zou dan gaan voor funk, want dat ligt Boris duidelijk het best.

Tracklist

1. Bubblin'
2. Everything About You
3. If You Wanna Roll With Me
4. Stupid Again
5. Live My Life
6. One World
7. Loosen Up
8. I'm Sorry
9. Leave It Alone
10. The Ohhhh Song
11. I Want You To Know
12. Do You Love Me


Label: Upper Room Records Releasedatum: 30 januari 2009
Waardering:

Deze review is ook in REV te lezen: CD: Boris - Live my Life.