CD: Chris Liebing - Live @ Nature One

Chris Liebing timmert al een flink aantal jaar aan de weg met zijn dj-kunsten. Vanaf 1991 was Chris al een een vaste dj in een kleine club genaamd “Red Brick” in Giessen vlakbij Frankfurt. Hij draaide daar onder andere soul, hiphop, en house. Dus niet echt de stijl die wij op dit moment van hem gewend zijn. Techno is hij pas in 1993 gaan draaien in de club “Spinclub”. Helaas niet voor heel lang, want in 1995 werd deze discotheek gesloten. In datzelfde jaar begon hij samen met zijn partner André Walter bij Eye-Q records, en zo ontstond dan ook zijn eerste track op het Global Ambition label. Zoals je misschien ook wel merkt is deze dj geen kleine naam in de technowereld.


Zo stond hij deze zomer op het Nature One festival. Dit wordt gehouden in de bossen van de Duitse Hunsrück, 50.000, vijf dagen en vier nachten. 's Werelds grootste festivalcamping en een festivalsite op een raketbasis uit de Tweede Wereldoorlog. Het is een van de grootste dancefestivals van Europa en met geen enkel ander evenement te vergelijken.Ondanks het feit dat het festival vijf dagen duurt, is er alleen op vrijdag en zaterdag echt muziek te vinden op het op het evenement Chris Liebing stond zelf vrijdag in de Century Circus tent, en daar is deze live registratie van.

Met de cd is het gelukkig niet zo dat de titel zegt: “Live at...” maar je hoort helemaal niets aan zaalgeluiden. Bij een live album moet je minstens zaalgeluiden, in dit geval tentgeluiden, horen. Hij begint zijn setlist met ‘Dark’ gevolgd door ‘Sweep The Leg’. Je kunt dus wel zeggen dat hij het rustig opbouwt naar een stevige technoset toe. Rond track zes, op de hoes ook wel beter bekend als ‘Serious Moonlight’, valt het even in een break om daarna weer snoeihard terug te komen met tracks zoals ‘Strix’, ‘Washmachine’ en ‘Emissions’. Deze live-cd wordt afgesloten met Chris' eigen remix van ‘Cortosis’.

Het is niet zo’n hele verrassende cd, alles behalve eigenlijk. Misschien dat dit schijfje meer voor je betekent als je ook naar Nature One bent geweest. Want als je daar niet bent geweest is dit maar een gewone liveset zonder spannende dingen. Naast de standaard break op de helft kom je geen spannende tunes tegen. Tevens is het doodzonde dat het einde gewoon is afgebroken, het voelt een beetje alsof je gewoon de tent uit bent gelopen tijdens de set van dj Chris Liebing.

Tracklist:
1. Dark (5:48)
2. Sweep The Leg (4:18)
3. Spring Story (3:30)
4. Gusts (3:58)
5. Turbular Bell (8:46)
6. Serious Moonlight (2:48)
7. Boiling Point (4:57)
8. Strix (4:56)
9. Edlx (2:57)
10. Shitapple (1:51)
11. Washmachine (3:50)
12. Total Departure (Cirez D Remix) (5:33)
13. Puckelbop (4:51)
14. Emissions (2:27)
15. Grindhouse (Danton Eprom Mix) (8:06)
16. Cortosis (Chris Liebig Remix) (8:51)


Label:Rough Trade Releasedatum: december 2008 Waardering: