CD: Sarah McLachlan - Closer: The Best of Sarah McLachlan

Traditiegetrouw is het laatste kwartaal van het jaar altijd populair om verzamelcd's uit te brengen. Menig artiest benut deze tijd dan ook om wat oude nummers bij elkaar te rapen en deze opnieuw op schijf te zetten. Zo ook Sarah McLachlan. Met een carrière van ruim 20 jaar heeft zij in ieder geval voldoende om uit te kiezen. Haar nieuwe cd Closer is in twee versies verkrijgbaar, namelijk een dubbelalbum en een enkel album. Wij bij FOK! kregen de beschikking over de versie met één cd, luisterend naar de volledige naam Closer: The Best of Sarah McLachlan. Tijd om eens 20 jaar McLachlan langs te laten komen...

Canadees met Ierse uitstraling
Sarah McLachlan is afkomstig uit Canada, maar haar muziek doet ook altijd een klein beetje Iers aan. Menig Ierse zangeres is wel met haar te vergelijken. Dit zit hem vooral in het wat hemelse, kraakheldere stemgeluid dat ze op veel nummers laat horen. McLachlan werd bekend met haar nummer 'Possession' dat uiteraard op deze verzamelaar niet ontbreekt. De teksten van Sarah leggen haar ziel behoorlijk bloot, ze maken elk nummer breekbaar, maar wel een bepaalde kracht uitstralend. Het is niet zo fragiel dat het als een kaartenhuis ineen valt. De fundamenten zijn stevig en laten een tedere invulling toe. Nummers als 'Adia', 'Angel' en 'Don't Give Up On Us' geven perfect weer waar de zangeres sterk in is: Prachtige, krachtige, hemelse en tijdloze muziek.


U Want Me 2


Uitgave
De uitgave ziet er verzorgd uit, een vrouwelijke touch is duidelijk herkenbaar. De cover geeft dezelfde mystieke uitstraling die de muziek ook heeft. De kartonnen hoes geeft net iets meer cachet dan standaard plastic cd-hoesjes normaal doen, het maakt het geheel af. Sommige mensen vinden verzamelcd's vaak een onzinnige uitgave. Toch dient het wel een duidelijk doel. Voor de mensen die nog niet zo bekend zijn met een artiest is een verzamelaar een prachtige eerste kennismaking. Voor de fans is het juist erg handig om een 'best of' in de kast te hebben staan waarop de mooiste tracks zijn samengebracht. Hoe je het ook wendt of keert, een verzamelaar heeft dus wel degelijk nut. En deze van Sarah McLachlan mag er gewoon wezen. Een mooie uitgave, die het zeker goed zal doen onder de kerstboom.

Tracklist:
1. Vox
2. Path Of Thorns (Terms)
3. Into The Fire
4. Possession
5. Hold On
6. Good Enough
7. Building A Mystery
8. Sweet Surrender
9. Adia
10. Angel
11. I Will Remember You
12. Fallen
13. Stupid
14. World On Fire
15. Don't Give Up On Us
16. U Want Me 2
17. Silence (Niels Van Gogh mix) - Delerium & Sarah McLachlan


Label: Arista Releasedatum: oktober 2008Waardering: