DVD: Decibel 2008 - The Live Registration

In augustus vond de zevende editie van het succesvolle festival Decibel plaats in de Beekse Bergen. Inmiddels is de dvd gereleased met daarop een uitgebreide reportage van dit knallende feest!


Nadat de verwachtingen van de bezoekers bij de ingang zijn gepeild trapt de dvd Decibel 2008 - The Live Registration muzikaal af met Pavo. Zijn scratch-skills zorgen al vroeg op de dag voor een uitzinnige sfeer. In de ruim anderhalf uur die volgt zien we veel dj's voorbij komen. Zo zien en horen we onder anderen Showtek, D-Block & S-Te-Fan, Lenny Dee, Zany en The Beholder. Zij vermaken zich opperbest achter de draaitafels, terwijl het publiek geniet van de beats en het zonnetje.

Op de dvd zijn ook de nodige live-acts te zien, zoals bijvoorbeeld Bodylotion, bekend van de track 'Always Hardcore'. De muziek is helemaal oké, de live-act ziet er wat statisch uit. Geheel tegenovergesteld is de act van de Hardstyle Masterz en Max Enforcer. De energie knalt er vanaf en is daardoor meer dan boeiend om naar te kijken. Datzelfde geldt voor de Neophyte Records Allstars die een keiharde hardcore-act neer wisten te zetten.

Het decor zag er op de overdag geschoten beelden al meer dan schitterend uit, maar het komt pas echt tot zijn recht als het donker is. B2S heeft ook deze editie weer het nodige uit de kast gehaald om er een visueel huzarenstukje van te maken. De beelden die geschoten zijn tijdens de sets van The Prophet en Paul Elstak zijn een lust voor het oog. De lichtshow en de lasers zorgen voor een adembenemend geheel. De afsluiting met vuurwerk, onder begeleiding van de anthem van het feest, is prachtig in beeld gebracht.


Naast de gebruikelijke fotoslideshow zijn op deze dvd nog een aantal leuke extra's te vinden. Allereerst de area reports, waar aandacht wordt besteed aan area's die we in de hoofdfilm niet voorbij hebben zien komen. Ook de 'Making of Decibel' staat op het schijfje. Hier zien we een korte impressie van de opbouw en een uitleg over het thema van deze editie. Ook vinden we nog een kort filmpje van de B2S-truck die rondreed op de Fast Forward Dance Parade in Rotterdam deze zomer en een trailer van Decibel zelf.

B2S brengt met deze registratie Decibel op een schitterende manier in beeld. Het geluid klinkt prim, en met een surround-setje heb je het gevoel dat je op het festival zelf staat. De combinatie van beeld en geluid zit lekker in elkaar en laat je het Decibel-gevoel helemaal (her)beleven.


Label: Mid-Town Releasedatum: oktober 2008
Waardering: Waardering extra's: