CD: Seimic Records - The Hardstyle Album Part 2

Samen met Fusion en Scantraxx is Seismic één van de grote hardstyle-labels die ons land rijk is. Artiesten als Zany, The Beholder, Max Enforcer en Balistic hebben platen bij dit Rotterdamse label gereleased. Enkele jaren geleden verscheen Seismic Records: The Hardstyle Album, met daarop een overzicht van de hoogtepunten. Inmiddels zijn er weer een heleboel nieuwe hoogtepunten toegevoegd aan het palmares van de Rotterdammers. Tijd dus voor een vervolg: Seismic Records: The Hardstyle Album Part 2!


De eerste cd is een live-set van Digital Punk & Marlon S., die in september opgenomen werd tijdens het feest Loudness. Het zal weinig verrassend zijn dat er een hoop materiaal van Seismic Records te horen is. Van het al wat oudere 'Beating Of The Drumz' en recent uitgebrachte tracks als 'Loudness' en 'Upgrade The Noize' naar platen die nog gereleased moeten worden zoals 'Dark Symphony' en 'Rock The Party'. Naast de Rotterdamse inbreng draaien de heren natuurlijk ook nog ander materiaal. Jammer genoeg veel uitgekauwde platen, want nummers als 'Rage', 'Scary Track' en 'Spacer' zijn prima nummers, maar we kennen ze ondertussen wel van al die andere verzamelalbums waar ze op staan.

Het tweede schijfje is gevuld met 16 klappers die de laatste paar jaar uitgebracht zijn op het label. Samengesteld door de grondleggers van Seismic: The Beholder en Balistic, twee namen die meer dan eens terugkomen op de tracklist. Met tracks als 'Arise (The Beholder & Zany remix)', 'Midnight', 'Bringing The Funk' en 'Upgrade The Noize' is de cd een aaneenschakeling van hoogtepunten. Een aantal nummers zijn wel hetzelfde als op de eerste cd, alleen zijn deze versies langer, en in de intro en outro aan elkaar gemixed.


The Beholder & Balistic

Het album laat horen wat Seismic in huis heeft, en dat is niet niks. Al jarenlang zijn de releases ijzersterk. Alleen al de verzameling tracks op cd twee is het waard om deze cd aan je verzameling toe te voegen. De live-set van Digital Punk & Marlon S. is daarbij een leuke aanvulling. De tracklist mag dan voor een deel wat weinig origineel zijn, het mixwerk is vlot en zit gewoon strak in elkaar.


Label: Mid-Town Releasedatum: 15 november 2008
Waardering: