DVD: Ground Zero 2008 - The Live Registration

Afgelopen juli was recreatieterrein Bussloo even Ground Zero. Dj's als Tatanka, Buzz Fuzz, Ophidian en Chosen Few beukten er flink op los. Na de onlangs verschenen cd-compilatie ligt inmiddels ook de dvd-registratie in de schappen.


Waar de meeste partyregistraties één lange film maken met beelden van verschillende area's, is er bij deze dvd gekozen om de beelden te splitsen waardoor je een keuze kunt maken van welke stage je de beelden wilt zien. De Mainstage trapt af met de techno van Miss Djax. Onder het genot van haar harde beats is er veel aandacht voor het decor, de show en natuurlijk het publiek. Tijdens de beelden van de set van Champ-E-On & 75% Of The Dreamteam komen de nodige vlammenwerpers voorbij, wat er in het donker erg gaaf uit ziet. En terwijl de zon in Bussloo opkomt, zien we Partyraiser terwijl hij de registratie snoeihard afsluit.

Ouwe rot Buzz Fuzz zien we ook in de registratie van de hardcore-area terug. Deze keer met een vrouw aan zijn zijde, Marlice. Meer dan alleen looks, want draaien kan ze ook, en hoe! Vervolgens komt de bekende live-act van het Rotterdam Terror Corps voorbij. Raggende beats, MC Raw en blote borsten dus. Bass-D zien we tot slot terwijl hij oud én nieuw materiaal ten gehore brengt. Het half uur vliegt voorbij en belanden we bij het laatste deel van de registratie: de early rave. Bij de beelden van Claudio Lancinhouse gaat het nog goed, maar daarna sluipt er een behoorlijke fout in. De beelden lopen achter op het geluid. Dus terwijl Omar Santana aangekondigd wordt, zien we Randy nog vrolijk een paar minuten in beeld en dat blijft de rest van de registratie zo. Flinke misser in de montage!


Dan de extra's. Allereerst een compilatie met beelden van alle area's en interviews met dj's. Het geluid van de muziek is behoorlijk slecht, de bass is niet eens fatsoenlijk te horen. De beelden zijn prima, maar het geluid klinkt alsof het opgenomen is met een mobieltje. De historie van Ground Zero is kort maar krachtig. Leuke beelden van de edities van de afgelopen jaren. Het VIP-report laat een aantal prijswinnaars zien die gratis naar het feest mochten. Leuk voor henzelf, maar wat de rest van de kijkers er mee moet is niet helemaal duidelijk. Natuurlijk zijn er ook foto's te bekijken en ontbreekt de trailer van Ground Zero niet.

Ground Zero: The Live Registration zal de prijs voor de beste party-registratie van 2008 niet winnen. Prachtige beelden worden afgewisseld met rommelige fragmenten van kabels, andere cameramannen en de grond. Ook hadden de fragmenten per dj wat korter gemogen, zodat er wat meer variatie qua artiesten in had kunnen zitten. En de fout in het early rave-deel is natuurlijk een hele grote blunder. De extra's stellen verder weinig voor. Leuk om eens te bekijken, maar vaker zul je het niet doen. Voor de bezoekers is het een aardig aandenken aan een geslaagd feest, maar meer ook niet.


Label: Mid-Town Releasedatum: november 2008
Waardering: Waardering extra's: