CD: Rotterdam Records 15+1 Jaar Feest

Vorig jaar vierde Rotterdam Records haar 15e verjaardag. Het label, dat met artiesten als Paul Elstak, Neophyte, Evil Activities en Panic niet de minsten onder contract heeft, is inmiddels weer een jaar ouder geworden. Deze verjaardag werd gevierd in Outland te Rotterdam en met een nieuwe verzamelaar: 15+1 Jaar Feest.


Allereerst vinden we in het digipack een "lijf diedjee set" van Evil Activities en Nosferatu. Deze set werd opgenomen op het 15+1 jaar feest, waar het duo de nacht afsloot. Het resultaat is een combinatie van oude en nieuwe tracks, en zoals je mag verwachten van deze ouwe rotten in het vak is het allemaal naadloos in elkaar gemixt. De partycore van Rotterdam Records wordt afgewisseld met de wat rauwere sound van Nosferatu's Enzyme Records, aangevuld met een paar platen van andere labels. Al vanaf de openingstrack gaat het gas er vol op. Tracks als 'Fuck The Titties', 'All The Way Up' en 'Artwork (Tha Playah remix)' zorgden er voor dat de voetjes van de vloer gingen, maar ook thuis of in de auto blijft het lastig om stil te blijven zitten. Het laatste deel van de set gaat het tempo nog even flink omhoog met onder andere 'Alles Naar De Klote' (de remix van Neophyte en Evil Activities) en de heerlijke afsluiter van Leathernecks: 'At War'.

Het tweede schijfje is samengesteld en gemixt door Maurice Steenbergen. Hij was verantwoordelijk voor de bekendste plaat die ooit op Rotterdam Records gereleased is. Wie kent immers niet het nummer 'Poing' uit 1992? Onder zijn alias 'Rotterdam Termination Source' heeft hij een "meegaamiks" in elkaar gedraaid met daarop 35 tracks uit de rijke historie van het label. In sneltreinvaart passeren artiesten als Neophyte, The Stunned Guys, Too Fast For Mellow, Forze DJ Team en de Euromasters de revue. En natuurlijk ontbreekt 'Poing' niet, zij het niet in de bekende radioversie, maar de Alici Mix, die een stukje harder is.


Als bonus is een dvd toegevoegd met beelden van het feest. Zo zien we Paul Elstak, Neophyte, de Euromasters en natuurlijk Nosferatu & Evil Activities achter de decks en op het podium. Natuurlijk ontbreekt de fotoslideshow niet en krijgen we als bonus nog een filmpje van de heren van Neophyte die onder begeleiding van 'Het Bananenlied' hun keyboard slopen. Leuke beelden, al is de beeldkwaliteit niet altijd even goed. Maar zoals al op het hoesje staat: "Gratis......... Dus verder niet over zeikuh!!"

Rotterdam Records viert zijn 16e verjaardag met deze compilatie op gepaste wijze. Beide cd's bieden genoeg luisterplezier voor iedereen met een 'hardcore state of mind'. De combinatie van zowel recente mainstreamtracks als pareltjes uit het verleden maken deze verzamelaar tot een album dat elke liefhebber van hardcore zal kunnen plezieren. De gratis bonus-dvd is daarbij als het zakje snoep dat je na afloop van een verjaardag mee naar huis krijgt: mooi meegenomen!


Label: Mid-Town Releasedatum: 17 november 2008
Waardering: