Concert: The Feeling in de Melkweg

Met dank aan Juicyhil voor de submit en de foto's!

De Britse popband The Feeling kwam weer eens richting de Amsterdamse Melkweg om een optreden te geven. Niet zomaar een optreden, het was namelijk het eerste optreden van hun nieuwe tour. Hun nieuwe album Join With Us is namelijk uit, na hun debuutalbum Twelve Stops And Home, en om dat te vieren touren de mannen door Europa. Dus de energie zat er nog goed in, dat was ook te merken.


De mannen van de Nederlandse band Storybox kwamen allereerst het podium op. Storybox is een band die qua genre nog ietsje rustiger is dan The Feeling, maar toch wel die sound heeft. De tracks van de band zijn leuk, maar niet echt om verslaafd aan te raken en vrij rustig. Maar ze doen het in elk geval wel leuk, vooral omdat er diversiteit in zit met instrumenten. Zo word afgewisseld met elektrisch gitaar en banjo en akoestisch gitaar en piano.

Na Storybox klonk er een techno-achtig deuntje, wat op een gegeven wel erg leuk op het into van 'I Thought It Was Over' en dit bleek inderdaad zo te zijn. Stuk voor stuk kwamen de mannen van The Feeling op en begonnen te spelen. Tot slot kwam zanger Dan het podium op, hij had voor de gelegenheid een net colbert aan. En om het af te maken, een microfoon en gitaarband beiden bekleed met glitters. De band had er wel direct een toffe show van gemaakt, ze begonnen natuurlijk al meteen met de nieuwste single, maar ook weten de heren er zelf iets spectaculairs van te maken.
Als tweede klinkt de intro van 'Fill My Little World' ("Yeah yeah, wooh") en begint direct de tweede single van de show, ook daarmee weten ze een prachtige performance neer te zetten.


Dan doet al gauw z'n colbert uit en staat zo in z'n witte hemd, de meiden beginnen natuurlijk direct te gillen. De band begint met de single 'Never Be Lonely', aan het begin vrij moeilijk te herkennen wegens het feit dat de echte single ook akoestisch word gespeeld, en live alleen met elektrische gitaren. Maar zodra erbij word gezongen is het toch te herkennen.
Aan het eind van de track word de zaal in tweeën gesplitst, team 1 & team 2. Beide teams zingen 'Never Be Lonely', de ene team op de ene tel en de ander op de andere tel. Dit was gaaf om te zien, de band amuseerde zich ook zichtbaar.


Tijdens de hit 'Sewn', wat toch een rustig nummer is, weten de heren er een ware rockshow van te maken. Gitaarsolo’s wisselen zich af met het springen van versterkers.
Ook speelde The Feeling een gloednieuw nummer wat tot dan alleen nog maar de band was beluisterd, het nummer heet 'The Truth Comes Out, When The Drinks Come In'. Toepasselijk gooide hij z'n beker whisky per ongeluk vlak naast alle audioapparatuur. Het nummer zelf is erg gaaf en zal zeer zeker bij meerdere mensen goed in het gehoor gaan liggen.

Tot slot deed de band nog een toegift, het is namelijk een traditie dat ze elke keer doen: een jaren tachtig nummer coveren. Ditmaal deden ze The Beastie Boys met 'You Gotta Fight For Your Right'. Met de toetsenist als zanger werd het een heuse jaren tachtig rockband.


Locatie: Melkweg Datum: 21 oktober 2008 Waardering: