CD: Kitty, Daisy and Lewis - selftitled

De broer en zussen Durham, Kitty, Daisy and Lewis zijn een bijzonder stel. De jonge honden stonden zo'n 8 jaar geleden voor het eerst op het podium om Cash's 'Folsom Prison Blues' te spelen. Inmiddels is Daisy 20, Lewis 18 en Kitty 15 en hebben ze hun debuutalbum uit met rockabilly- en blues nummers in de stijl van het vermaarde Sun Records label.

Lewis en zijn vader Graeme hebben een studio gebouwd in hun huis in Kentish Town in Londen en daar is het album opgenomen. De studio wordt gekenmerkt door de oude apparatuur die daar te vinden is. Lewis heeft een complete analoge studio bij elkaar geschraapt en neemt daar zijn nummers op zoals dat zo'n 50 jaar geleden gebeurde.
De dames en heer spelen elk verschillende instrumenten zoals gitaar, drums bas en piano en ze kunnen alledrie zingen. Live doen ook de ouders mee, vader Graeme Durham op gitaar en moeder Ingrid Weiss op bas.

Op het debuutalbum van Kitty, Daisy & Lewis staan een aantal bekende en mindere bekende nummers, allemaal covers op het door Lewis geschreven 'Buggin' Blues' na. Het makkelijkst herkenbaar op deze plaat is ongetwijfeld 'I Got My Mojo Working', de meeste mensen zullen deze kennen in de versie van de Chicago Blues-legende Muddy Waters.
'I Got My Mojo Working' is een aangenaam nummer geworden. Waters' uitvoering is een klassieker en het is een dappere beslissing om dit nummer op de plaat te zetten. Het toont ook meteen de kwaliteit en de levendigheid van Kitty, Daisy & Lewis. De muziek klinkt als een klok en de stemmen van de drie passen goed bij het "oude" geluid.
'Going Up The Country' is de eerste officiële single van dit album, een lekker blues stomper met een mondharmonica solo. Al eerder uitgebracht zijn 'Mean Son Of A Gun', een uptempo rockabilly nummer met als b-kant 'OOO Wee' en 'Honolulu Rock-A Roll-A', die niet zou mistaan in Presley's Blue Hawaii.

Kitty, Daisy & Lewis storten zich vol overgave op het originele rockabilly/bluesgeluid en doen dit goed. En dat ze zo’n fantastisch geproduceerd album hebben afgeleverd met analoge opnametechnieken zou een aantal van de moderne "artiesten" het schaamrood op de kaken moeten brengen.


Label: SundaybestReleasedatum: 5 August 2008
Waardering: