CD: Milosh - iii

De vorige albums die Milosh uitbracht haalden het allebei tot in de top tien beste elektronische albums op iTunes. De in Toronto geboren muzikant begon op zijn derde met het spelen van de cello. Na het spelen in een aantal bands ging Milosh weer solo, om de naar zijn idee mooiste muziek te maken. Met zijn electro-folk vulde hij in 2004 You Make Me Feel op, welke in 2006 opgevolgd werd door Meme. Ruim twee jaar later is het tijd voor de derde cd, die uitkomt op het Plug Research label: iii.



Bij het luisteren van een plaat van Milosh valt al snel de unieke mix van singer-songwriter en electro op. De muziek bestaat uit een combinatie beats, samples, gitaarspel, keyboard en zang, wat ook op de nieuwste cd goed terug te horen is. Met 'Awful Game' begint het album gelijk met een sterk nummer. De vocals van Milosh doen regelmatig denken aan de stem van José González, zoals zijn muziek wat weg heeft van Zero 7. Teksten waar emoties naar boven komen voeren de boventoon in 'Gentle Samui', 'Hold My Breath' en eigenlijk wel in elk nummer. Duidelijk hoorbaar in zijn muziek is het feit dat Milosh op het podium gestaan heeft met namen als Imogen Heap, Flying Lotus en Psapp. Sluit je ogen bij 'Warm Waters' en droom weg op de melodie die niets dan gelukzaligheid uitstraalt. Elk nummer roept wel een gevoel op dat bijna automatisch gelinkt kan worden aan tevredenheid en rust.



Normaal gesproken gaat een cd vervelen wanneer de nummers veel gelijkenis vertonen. Milosh krijgt het voor elkaar om met dezelfde opzet een negen nummers tellende plaat af te leveren waar toch vrij veel diversiteit in lijkt te zitten. Zware teksten, ritmes die gelijk met je hartslag lijken te gaan en een oase van rust ervaren tijdens het luisteren; Milosh is met iii weer een stukje hoger geklommen op zijn muzikale berg.


Label: Plug Research Releasedatum: 26 augustus 2008
Waardering: