TV: Brothers & Sisters

In elke familie gebeurt wel eens iets. Vaak zijn dat kleine, soms grote drama’s. Mensen begrijpen elkaar verkeerd en zeggen dingen die ze eigenlijk niet hadden moeten zeggen. Zo ook de familie Walker in de kwaliteitssoap Brothers & Sisters. Vader William en moeder Nora hebben vijf kinderen. Als William komt te overlijden moet de rest van de familie het familiebedrijf overeind zien te houden. Dochter Sarah krijgt de leiding over het bedrijf, zij ontdekt dat pa er een financile chaos van heeft gemaakt. De familie, die van los zand aan elkaar hangt, ziet zich genoodzaakt om de banden aan te halen. Dit gegeven produceert de nodige grappige en ontroerende momenten.
Subheader

Het tweede seizoen Brothers & Sisters is van start gegaan. Moeder Nora, gespeeld door Sally Field, heeft inmiddels ontdekt dat haar man vreemd ging bij het leven. Zijn matresse Holly heeft inmiddels ook een positie in het familiebedrijf. Nora is zoekende naar een nieuwe levensvervulling. In eerste instantie is dat het zich bemoeien met haar kinderen en vervolgens met het treiteren van Holly. Samen met vriendin Emily rookt ze een jointje: “dit lijkt wel de jaren zestig, alleen daar kan ik me niets meer van herinneren!” Emily: “niemand kan zich nog de jaren zestig herinneren, dat is juist het mooie!”. Sarah, gespeeld door: Rachel Griffiths, heeft inmiddels de financile problemen van het bedrijf opgelost. Samen met Saul Holden (Ron Rifkin), de broer van Nora, geeft zij leiding aan het bedrijf. Dochter Kitty gespeeld door de heerlijke Calista Flockheart (Ally McBeal) heeft een moeizame relatie met haar moeder. Kitty heeft als televisiepresentatrice gewerkt en is inmiddels in dienst getreden bij de republikeinse senator McCallister (Rob Lowe) als PR-muts. McAllister gaat een gooi doen naar het presidentschap dus dat gaat waarschijnlijk een interessante verhaallijn opleveren. Zoon Thomas is de tweede man in het bedrijf, hij wil echter, opgestookt door Holly, dat het bedrijf een wijngaard overneemt waarvan hij dan de leiding krijgt. Omdat hij steriel is en graag kinderen wil heeft hij zijn vrouw Julia laten bevruchten met het zaad van zijn broers Justin en Kevin. Justin is soldaat en heeft een oorlogstrauma en een drank- en drugsprobleem. Kevin is een succesvolle advocaat maar minder succesvolle homo met wisselende contacten. Alhoewel? Dat kun je natuurlijk ook succesvol noemen!

Subheader
Kitty en de senator lopen recht in de armen van de roddelpers


De interessante rolbezetting staat garant voor boeiende ontwikkelingen die vaak erg grappig zijn. De door mij gekozen benaming kwaliteitssoap doet daarom dit programma enigszins te kort, want we willen dit niet vergelijken met de gebruikelijke RTL-bagger zoals Goede tijden, verkeerde tijden. Desondanks vallen de kijkcijfers wat tegen. Waarschijnlijk een ongunstig tijdstip van uitzending met concurrentie van voetbal, Nova en Jensen.


Zender: RTL4 Gezien op: 5-03-2008 Waardering: