TV: Baby te huur

Minister voor Jeugd en Gezin, Andr Rouvoet, is de laatste weken niet zo gelukkig met sommige programma’s die door BNN worden uitgezonden. Zijn bedenkingen hebben echter een duidelijke promotionele werking. Of, om met de woorden van FOK!-user: de_great_gonzo te spreken; “Gelukkig dat de gristenen me gewaarschuwd hebben dat het porno was, want ik dacht echt dat ik naar een natuurfilm van copulerende grizzly-beren aan het kijken was”. Dit in verband met de uitzending van Deep Throat.

Baby te huur, ook een favoriet van onze Andr, is een ‘sociaal experiment’, maar dan wel zonder enige pretentie, behalve een kijkje in een mogelijke toekomst. Vier stelletjes in de leeftijd tussen 17 en 23 jaar mogen vader en moedertje spelen in vier vinex hokken. De BNN-camera’s staan er full close op. Er valt niets te winnen alleen een voortijdige beindiging van je relatie! Lachen!
Subheader

In eerdere afleveringen zien we hoe onze stelletjes worden opgezadeld met baby's, kleuters en post-kleuters van rond de acht jaar oud. Ze ondervinden wat iedere ouder al weet, maar daar eigenlijk niet vooruit durft te komen; kinderen zijn de hel! De door sommigen verwachtte chaos blijft helaas uit. De bij de aspirant ouders ingekwartierde nanny’s moeten soms ingrijpen, om de kindjes van de hongerdood te redden. Verder gaat het eigenlijk best goed, de 'huurkinderen' vinden hun logeerpartijtje in iedergeval fantastisch.

Saphia (18) de vriendin van de alcoholisch georinteerde Rick (20), heeft er eigenlijk al de balen van. Waarschijnlijk ziet zij al een glimp van haar toekomst; ergens in een afbraakwijk, Rick zittend op een leeg bierkratje omringd door lege pizzadozen. Cindy (18) is het slaafse vriendinnetje van Nico (20). Nico werkt in de zaak van z’n vader en is een ongelooflijk irritante bal met ADHD-trekjes. Desondanks kan hij erg goed met de 'huurkinderen' overweg, is een leuke papa, heeft een positieve inslag en dat is ook goed natuurlijk.

Subheader
Rick is niet in staat om enige andere sturing te geven dan aan die van een fles Bacardi naar zijn mond

Terwijl de stelletjes elders in een restaurant het vertrek van hun huur kinderen vieren. Heeft Endemol hun huizen volgeplempt met pubers. Vooral Rick en Saphia zijn goed bedacht met drie stuks hormonenpakhuizen. Rob (20) en Sanne (19) krijgen er ook drie waarvan er twee op vier poten lopen en labrador heten. Volgens Rob zijn dat de mietjes onder de honden. Rick en Saphia hebben het moeilijk met hun drie pubers. De problemen worden overigens wel door hen zelf veroorzaakt. Rick is niet in staat om enige andere sturing te geven dan aan die van een fles Bacardi naar zijn mond. Op het verjaarsfeest van Sanne blijken het de pubers te zijn die het meeste verantwoordelijkheidsbesef hebben. Zij doen een poging om Rick van zijn drankfles te scheiden, helpen doet het niet echt. Sander (23) en Maud (21) weten nog net de ontmaagding van hun ‘dochter’ door de ‘zoon’ van Nico en Cindy te verijdelen. Om 12 uur in de nacht wordt het feest door de Nanny beindigd. Ze is van mening is dat de jongste kinderen al lang in bed hadden moeten liggen.

Het is jammer dat de pubers maar zo kort zijn gebleven. We hadden er nog diverse weken van kunnen genieten. Jammer is ook dat het allemaal toch wat oppervlakkig blijft, maar ja, dat is Endemol wel toevertrouwd.


Zender: ned.3/BNN Gezien op: 2-03-2008 Waardering: