TV: Pauw en Witteman

Dagelijkse late-night talkshow met de beste televisie-interviewers van Nederland; Jeroen Pauw en Paul Witteman. Te gast; Peter (PR) De Vries die de verdwijning van Natalee Holloway heeft opgelost, Anton Corbijn die wat foto’s heeft gemaakt ter ere van de verjaardag van Trix, Ronald Plasterk die komt uitleggen waarom Henk Hagoort van de Evangelische omroep directeur van de NOS is geworden en ex-bokser Rudi Lubbers, geen familie van..., die zich onterecht behandeld voelde nadat er in zijn camper 300 kilo hasj was gevonden.

Subheader

Natalee Holloway
Peter (PR) de Vries is donderdagavond niet van de buis te rammen nadat bekend is geworden dat hij, naar eigen zeggen, de zaak Natalee Holloway heeft opgelost. Pauw en Witteman proberen op allerlei manieren informatie los te krijgen, maar de Vries volhardt in de mededeling dat in zijn uitzending van zondag a.s. alle vragen beantwoord zullen worden. Dat De Vries een vakman is staat buiten kijf; hij heeft in het verleden al de nodige opzienbare onthullingen gedaan, vraag maar aan Mabel en Friso! Maar waarom kan een simpele vraag of het inderdaad om Joran van der Sloot gaat die een bekentenis heeft afgelegd, niet gewoon met een ja of nee beantwoord worden? Jeroen Pauw probeert het wel heel slim met een laatste vraag; “Zou het niet zo kunnen zijn dat justitie nu bezig is om alle gesprekken van Joran van der Sloot te tappen?” De Vries, die dacht opgelucht adem te kunnen halen omdat het verhoor ten einde komt, trapt echter niet in de val en zegt: “ik weet niet hoe je nu op Joran van der Sloot komt?” Even daarvoor gaat hij echter wel in de fout als er een fragment uit het programma van De Vries wordt vertoond waarin de moeder van Natalee Holloway te zien is terwijl zij kijkt naar verborgen camerabeelden van De Vries. Pauw en Witteman vragen of het moeilijk is om ouders te vertellen dat hun kinderen dood zijn. De Vries zegt dat hij wel meer moordzaken heeft gedaan en daar dus ervaring mee heeft, maar dat het wel moeilijk is om dit aan ouders te vertellen. Witteman confronteert hem echter meteen met de verspreking door te concluderen dat Natalee Holloway dus inderdaad vermoord is. Komende zondag zullen we het weten.
Subheader
Peter (PR) de Vries realiseert zich zijn verspreking


Corbijn, Plasterk en Lubbers
Anton Corbijn heeft de verjaarsfoto’s van onze koningin mogen maken. De foto’s die worden geprojecteerd zijn volgens Pauw en Witteman niet echt representatief voor de typische Anton Corbijnstijl. Corbijn geeft aan dat dit de foto’s zijn van de Koningin met nadruk op het woordje ‘van’. Hij heeft ook eigen foto’s gemaakt in zwart-wit, maar die worden op een tentoonstelling geëxposeerd.
Plasterk wordt doorgezaagd over de aanstelling van EO man Hagoort. Komt het wel goed met de publieke omroep met zo’n fundamenteel christelijke voorzitter? Wat vindt Plasterk er van dat collega-minister Rouvoet zich zo druk maakt over de vertoning van Deep Throat? Moet het kabinet niet met één mond spreken? Rouvoet vindt dat het kabinet zelfs met één 'throat' spreekt. Iedereen heeft echter het recht om zijn mening te geven.
De aanwezigheid van bokser Rudi Lubbers is echter geen succes. De man vertelt allerlei verwarde verhalen. Het doet geen recht aan de sportieve kwaliteiten van de man om hem op deze manier te laten acteren.


Conclusie
Zoals altijd een zeer informatief discussieprogramma. Goed geschakeld met veel reactieshots van andere gasten, die daardoor ook een actieve rol in het programma hebben. Enigszins jammer dat de wat publiciteitsgeile De Vries een podium krijgt om zijn programma te promoten. Maar tegelijkertijd is het ook wel te begrijpen dat een televisiemaker maximale exposure wil. Als De Vries met echte bewijzen komt, is hem dat vergeven. Onbegrijpelijk is het optreden van Rudi Lubbers, het geeft het tot dan toe prettig verlopen programma een ongemakkelijk einde.


Zender: VARA /Nl1 Gezien op: 31-01-2008 Waardering: