Boek: Kamagurka - 2007 - Wat een jaartje

Absurdisme staat vaak hoog in het vaandel bij Luc Zeebroek. Wie zult u zeggen? Luc Zeebroek, ook wel beter bekend onder zijn pseudoniem Kamagurka. Als cartoonist, schrijver, theater- en televisiemaker vergaarde hij allereerst bekendheid bij onze Vlaamstalige zuiderburen en al snel drongen zijn humoristische escapades ook door in ons lage land. Tegenwoordig tekent hij onder andere dagelijks voor het NRC Handelsblad. Ongeveer 30 procent van de grappen en grollen die dit jaar verschenen in de krant zijn gebundeld in het boekje 2007 - Wat een jaartje.


Het boekje wordt in handig zakformaat aangeboden en bevat 137 pagina's aan cartoons over de actualiteiten van vorig jaar. De zijkanten van de bladzijdes bevatten de datum en een synopsis van de gebeurtenis waar de strip over gaat.
Onderwerpen als Irak, Uruzgan en de teloorgang van ABN Amro komen uitgebreid aan bod, maar ook kleinere zaken als de EU-top, Rita Verdonk, de Tour de Doping of de Donorshow van BNN komen voorbij.


Het boekje geeft op humoristische wijze een beeld van de actualiteiten die in Nederland de kranten haalden door het jaar heen. Waarom niet het hele jaar is belicht in het boekje is niet bekend, maar het zou leuk geweest zijn om het hele overzicht te zien in plaats van een selectie. Niet alle cartoons zijn even scherp, en een milde sfeer overheerst in het boekwerk. Desalniettemin is het een amusant werkje en voor een prijs van net onder de vijf euro hoef je het niet te laten liggen.


Uitgever: DeHarmonie ISBN: 9789061698272 Pagina's: 143
Waardering: