DVD: De Lama's - De Allerslechtste Aller Tijden

Als je tegenwoordig het woord De Lama's laat vallen, weet iedereen wel waar je het over hebt - en dan denken ze niet aan de spugende, ruwharige, vierpotige dierentuindieren. Nee, iedereen weet dat je het dan hebt over de immens populaire BNN-jongens Tijl Beckand, Ruben Nicolai, Ruben van der Meer en Jeroen van Koningsbrugge onder leiding van presentator Patrick Lodiers. Al enkele jaren zijn zij het paradepaardje van de zender en naast de uitzendingen op televisie komen er regelmatig dvd's uit. Zo ook nu weer: De Allerslechtste Aller Tijden is de nieuwste aanvulling op de collectie Lama-dvd's; vernoemd naar één van de bekende 'spellen' uit het populaire programma. Een dvd die je gewoon gezien moet hebben!

In de voetsporen van...
Het nieuwe seizoen ging van start zonder Sara Kroos en Arie Koomen en het was dan ook even wennen. Echter, je bent het verlies zo weer vergeten, want opvolger Jeroen Van Koningsbrugge blijkt een natuurlama te zijn. Hij zet meteen de toon en zijn typische manier van improvisatie, vooral ook zijn typetjes, is hilarisch en hélemaal in de groep passend. Hulde voor Van Koningsbrugge, hij weet de schoenen van Kroos en Koomen goed te vullen (en dat valt niet mee om met maar twee voeten vier schoenen te moeten vullen!).


Lama's van het eerste uur: Tijl Beckand en Ruben Nicolai


De Juweeltjes van een heel seizoen
De nieuwste editie van De Lama's kan natuurlijk niet worden afgeleverd zonder de toppers van het seizoen op te nemen in de verzameling. Zo staan de juweeltjes Ik wil graag zien, Het Moordspel, De Roetsbaan en Verboden te Lachen uiteraard op de eerste dvd. De samenstellers van de box hebben hiervoor heel goed gekozen voor 'Het beste' van het seizoen en dan niet alleen het beste, maar ook de raakste, hardste, hilarischte en ga zo maar door met noemen van superlatieven. Naast de bekende 'spellen' kennen de dvd's een keur aan scènes met gastoptredens. Wat te denken van de altijd schone Ellemieke Vermolen, een zoenende Matthijs van Nieuwkerk, de sexy Froukje de Both om mee te daten en de altijd goedlachse Guus Meeuwis. Deze laatste mocht de 50ste aflevering opluisteren - een zeer succesvolle exercitie. Wil je weten hoe het komt dat Patrick Lodiers een bloedneus oploopt? Wil je kennis maken met Harpert De Dwerg? De dvd's bieden hiervoor de uitkomst.


Scène uit 'Ik wil graag zien...'


Bonus
Op de bonus-dvd staat nog een uur aan extra materiaal. Zo kun je live in je woonkamer meedoen aan het Lama Karaoke (zorg wel dat de gordijnen dicht zijn!). Ook is er een terugblik naar de Kerstshow van 2006 - om alvast even in komische kerstsfeer te komen. Verder staan er fragmenten van de Theatershow in Carré op. De Lama's toeren op dit moment nog altijd door de theaters. Op de site van Tijl Beckand, www.tijlbeckand.nl, vind je de speellijst. Of er nog kaarten te koop zijn is nog maar de vraag - de voorstellingen zijn vaak in no-time uitverkocht. Als leuke extra moet de insidereportage toch ook even genoemd worden, een kijkje in de keuken van De Lama's. Al met al een uurtje extra vermaak, naast de hoofd-dvd van deze uitgave.


De Lama's 'en groupe'


Doven en Slechthorenden
Een poosje geleden zagen we Ruben Nicolai te gast bij Paul de Leeuws 'Mooi! Weer de Leeuw. Deze had een wens van een gast die hij wilde vervullen. Het ging hierbij om iemand die doof was en graag zou willen dat de dvd's van zijn favoriete televisieprogramma, De Lama's, van ondertiteling voorzien zouden worden. En Paul zou Paul niet zijn als hij daar geen actie op ondernam. Of het nu alleen aan hem heeft gelegen, of dat BNN er ook al mee bezig was, laten we in het midden. Dat doet er ook niet toe. Feit is dat de nieuwste dvd van de Lama's mèt ondertiteling voor Doven en Slechthorenden wordt geleverd; een hele mooie toevoeging, dat het publiek alleen maar groter en breder maakt.

Dubbel zo veel plezier
Dat eerdere dvd's een succes waren bewijzen de verkoopcijfers. Van Het Beste van de Lama’s, De Lama’s Spugen Erop Los! en De Lama’s Verboden te Lachen! zijn al meer 100.000 exemplaren verkocht. De dvd De Allerslechtste Aller Tijden is uitgevoerd in two-disc editie en geeft dus dubbel zo veel plezier. Dat deze nieuwe dubbel-dvd die cijfers nog meer gaat optrekken lijdt dan ook geen twijfel. Een mooi cadeau om aan de Goedheiligman te vragen of wellicht door Santa en zijn rendieren te laten bezorgen.


De Datingshow met Guus Meeuwis


De dvd De Allerslechtste Aller Tijden is te bestellen via www.bnn.nl.


Label: BNN Releasedatum: 16 november 2007 Kijkwijzer:
Waardering film: Waardering extra's: