CD: John Fogerty : Revival

SubheaderJohn Fogerty wordt meestal in één adem genoemd met Creedence Clearwater Revival. Van deze band, kortweg CCR, was hij namelijk de voorman. Door interne strubbelingen braken de bandleden in 1972 met elkaar en gingen ze ieder hun eigen weg. Helaas voor John Fogerty verloor hij tevens alle rechten omdat deze in handen bleven van de platenmaatschappij Fantasy Records. In 2004 werd Fantasy Records opgekocht door Concord Records, en onder dat label heeft John Fogerty zijn laatste album Revival opgenomen. Revival is het eerste soloalbum onder het nieuwe label. Eerder werd er al een compilatiealbum uitgebracht met zowel hits van CCR als solohits van John.

Rauw
De typische rauwe stem van John Fogerty draagt het hele album wat de toepasselijke naam Revival heeft gekregen. Met een mix die misschien wat meer naar country neigt dan we gewend waren van de grote CCR-Hits, is dit album dan ook geen kopie van zijn vroegere werk. Gelukkig bevat de mix nog een dosis Swamp Blues en Rock and Roll. Daarnaast kan het natuurlijk geen kwaad om een Hammond-orgel in de strijd te gooien. Dat wordt dan ook gedaan bij de nummers Natural Thing, River is Waiting en Somebody help me. Vooral het nummer River is waiting profiteert daar behoorlijk goed van.

Subheader
Geen cirkels maar wel John Fogerty

Revival
De titel Revival is natuurlijk een rechtstreekse verwijzing naar vroegere tijden, iets wat nu weer helemaal zonder problemen kan nu de rechten vrijelijk beschikbaar zijn. Ook in het derde nummer, Creedence Song, op het album wordt er weer verwezen naar CCR.

Hey you can’t go wrong
If you play a little bit of that
Creedence song


Spijt heeft hij dus niet van zijn tijd met CCR, want het spelen van wat Creedence muziek is volgens de tekst dus helemaal niet verkeerd. Revival is zeker geen slecht album maar mist toch net dat beetje extra power en is daardoor dus niet overtuigend genoeg. Wat dat betreft heeft John Fogerty al betere soloalbums uitgebracht waarvan Blue Moon Swamp zeker genoemd moet worden.

Label: ConcordMusicGroup Releasedatum: 28 september 2007
Waardering: