Senseo: Hot Chocolate en Espresso

SubheaderIedereen kent de Senseo intussen wel. Dit apparaat is namelijk een veel voorkomende verschijning in de Nederlandse huishoudens. Speerpunt is het grote gemak waarmee men eenvoudig en snel een kopje koffie kan zetten. Maar niet alleen koffie is mogelijk, ook een vers kopje thee kan ermee gezet worden. Maar daarmee zijn de mogelijkheden van deze bron (extra groot waterreservoir is een optie) nog niet uitgeput. Naast de koffie en thee kun je al sinds geruime tijd een Cappuccino drinken en sinds kort is daar een Hot Chocolate en Espresso aan toegevoegd. Een nieuwe soort betekent automatisch een nieuwe padhouder oftewel je begint met een starterpakket die meteen een nieuwe smaakwereld voor je open doet.

SubheaderHot Chocolate
De winter komt er weer aan dus een lekkere warme chocomel is dan zeker op zijn plaats. En dat lijkt met de Hot Chocolate Senseo zeer eenvoudig. Het is een kwestie van de juiste houder te plaatsen met een grote mok eronder. De folie aan de bovenzijde van de special cup afhalen en deze met een klik in de houder plaatsen. Een simpele druk op de knop en een kop warme chocomel met een lekkere schuimlaag staat voor je klaar. Eerst nog even doorroeren en klaar is kees. Suiker en extra slagroom toevoegen naar smaak en genieten maar.

SubheaderEspresso
Een goede espresso is de basis van vele koffiesmaken en verdient een heus ritueel voordat men hiervan kan genieten. Men dient de espressomaling voor te verwarmen en te bevochtigen in het espressoapparaat. Ook het kopje zelf moet verwarmd worden voordat de heerlijke espresso er in mag stromen. Bij een handmatige bediening dien je goed op te letten op tijd te stoppen want het beste zit meteen aan het begin. Te lang doorgaan levert een slappe en bittere espresso op. Handmatig is dit allemaal prima te doen maar het levert vaak veel geknoei op. Automatisch is ook prima mogelijk maar vergt vaak een duur apparaat en dito dure cups. De Senseo-oplossing is dan ook een goede vervanging en houdt het aantal apparaten in de keuken laag. Volgens de handleiding bij het starterpakket dien je de houder eerst voor te spoelen met je Senseo en het kopje daarmee om te spoelen. Slim gedaan want zo voldoe je meteen aan de voorwaarden voor een espresso. De houder en het kopje zijn voorverwarmd en de koffie wordt voorbevochtigt terwijl de machine intussen weer opwarmt. Een standaard Senseo kopje wordt voor ruim de helft gevuld.

Conclusie
Helaas blijkt de HotChocolate nogal waterig te smaken. Het schuim smaakte prima maar ondanks dat er goed werd doorgeroerd blijft de smaak waterig. Overigens bleef er in de cup zelf ook chocomel achter die wel een stevige smaak had. Maar om iedere keer na het zetten de cup open te snijden en dit in je mok erbij te gieten is ook zo’n geknoei.
De Espresso echter heeft gelukkig minder last van achterblijvers. Niet zo verwonderlijk ook want de Senseo perst net als een espressoapparaat het water rechtstreeks door de koffie onder een hoge druk. De smaak is dan ook zeker goed te noemen voor deze oplossing. Een prima en goedkoop alternatief voor een Senseobezitter die toch graag wil genieten van een espresso maar geen speciaal apparaat hier voor wil aanschaffen.


Chocomel: Hot Chocolate Waardering:
Douwe Egberts: Espresso Waardering: