CD: Daughtry - Daughtry

Wat meteen opvalt bij het luisteren van de nieuwe cd van Daughtry is de rauwe stem en de hier en daar ietwat ruige gitaarpartijen. Het maakt het tot een duidelijk rockalbum. Samen met zijn band, die hij pas zeer recent oprichtte, heeft hij een aardige cd afgeleverd vol rocknummers die bij deze tijd passen. Chris Daughtry, de naamgever van de band, is zeker iemand om in de toekomst rekening mee te houden binnen het rockgenre. Dat heeft het beluisteren van deze cd wel duidelijk gemaakt.

Dat je met het opzetten van de cd de neiging tot lekker meeschreeuwen niet kunt onderdrukken spreekt alleen maar in het voordeel van het album. Dit betekent dat de nummers uitnodigen tot deze oeremotie. Nummers als Crashed moeten wel gewoon worden meegeblèrd, dat kan niet anders. Wat het album juist ook weer bijzonder maakt is dat er ook wat minder ruige rock op staat zoals het nummer Feels Like Tonight. Het is altijd erg prettig om zo halverwege een wat ruige cd even een pauze te kunnen nemen en op adem te komen. Dit heeft Daughtry erg goed begrepen en hij geeft de luisteraar waar hij om vraagt.

Als je naar de teksten op de cd luistert, valt direct op dat Chris toch ook maar een emotioneel mannetje is, want centraal thema is toch wel 'de liefde'. Het nummer Over You gaat over Chris' geliefde die hem liet vallen - ja, ook een persoonlijke tintje kan de zanger meegeven aan zijn nummers. Dit maakt dat de ruige en rauwe rock ook zijn gevoelige kant heeft. Een perfecte combinatie.


Daughtry


Als je het bekijkt in het 'grotere geheel' van de rockgeschiedenis is dit album niet spectaculair misschien, maar als debuut-cd mag hij er zeker wezen en is het een album dat toch wel 4 sterren waard is. Het is een gedegen stukje werk van Daughtry en gewoon een heel prettige cd om naar te luisteren, zeker voor de rockliefhebber die ook zijn gevoelige kant eens wil laten zien.

Voor de geïnteresseerden met een Hyves-account; Daughtry heeft er ook eentje: daughtrymusic.hyves.nl. Verder kun je altijd op de website van de band terecht voor meer informatie: www.daughtryofficial.com.


Label: RCA Datum: 1 september 2007
Waardering: