Boek: Neil Gaiman - Stardust (Ster)

SubheaderTristan Thorn, zoon van Dunstan Thorn mocht op achtjarige leeftijd niet aanwezig zijn bij de festiviteiten van de markt aan de andere kant van de muur. Alleen tijdens deze festiviteiten, die eens in de negen jaar plaatsvinden, is er contact tussen de twee werelden die elk een eigen plaats innemen aan hun zijde van de muur. Tristan wordt verliefd op de beeldschone Victoria Forrester maar het is niet wederzijds. Ze belooft zijn wens te vervullen als hij haar de vallende ster zal brengen. Als Tristan zijn vader hierover vertelt, twijfelt deze geen moment en zorgt ervoor dat zijn zoon toegang krijgt tot de andere kant van de muur. Aan die andere kant blijkt Tristan een feilloos gevoel te hebben voor de juiste richting en start hij zijn avontuur en zoektocht naar de ster. Maar hij is niet de enige die op zoek is naar de ster. Er zijn meer 'kapers' op de kust, elk met hun eigen doel.

Bekend
Neil Gaiman is geen onbekende, op FOK! hebben we al eerder reviews van zijn boeken gepubliceerd, waaronder Alles is breekbaar, De bende van Anansi en American Gods. Het boek "Stardust (Ster)" is dan ook geen nieuw verhaal, maar een heruitgave als filmeditie. De film zelf verschijnt op 4 oktober in de Nederlandse bioscopen, in Amerika draait deze al sinds 10 augustus. De film Stardust is overigens door Neil Gaiman zelf geproduceerd, dus zal deze dicht bij het boek blijven. We kunnen ook aannemen dat de veranderingen door Neil Gaiman zelf zijn goedgekeurd.

Subheader
Nog altijd dezelfde Neil

Een nieuwe wereld
Het boek leest makkelijk weg en het duurt dan ook niet lang voordat je merkt dat je al bijna bij het einde bent. De vertelstijl van Gaiman is namelijk vlot en soepel, de vertaling doet daar gelukkig geen afbreuk aan. Wel is het jammer dat het boek op een gegeven moment daadwerkelijk uit is. Gelukkig heeft Gaiman een mooie wereld gecreëerd die vraagt, nee, zelfs schreeuwt om nog veel meer verhalen. Het mooie zal zijn dat al die verhalen dan ook weer verfilmd kunnen worden. Mogelijk dat de elfenwereld nog verder zal worden uitgebreid door deze topverhalenverteller. Want dat is iets waar Neil Gaiman zeer goed in is. Deze filmeditie verdient het in ieder geval om gelezen te worden, mogelijk door mensen die de film gaan kijken, of juist door mensen die nog niet weten of ze de film gaan kijken. Het boek is in ieder geval zeer de moeite waard, nu nog hopen dat de film dat ook zal zijn.

Uitgever: Uitgeverij Luitingh ISBN: 978024516872 Pagina's: 251
Waardering: