Gadget: Piratenschip Silverlit

Als je als productiemaatschappij een succesvolle film in de markt hebt gezet, dan stromen de centen vanzelf binnen. Niet alleen vanuit de kassa's van de bioscopen, videotheken en platenwinkels, maar ook vanuit elke Intertoys te wereld; Merchandise is een echte melkkoe voor Hollywood. Een goed voorbeeld daarvan is alle prullaria die verscheen omtrent het tweede deel van Pirates of the Carribean. Puntenslijpertjes met Jack Sparrow erop, plakplaatjes, schoolagenda's en T-shirts. Allemaal prul natuurlijk, maar het verkoopt wel. Maar hoeveel van die veel te dure spulletjes je ook koopt, een echte Jack Sparrow word je er natuurlijk niet van. Daarvoor heb je immers een varende boot met kanonnen nodig. Fabrikant Silverlit haakte aardig in op de hype, gebruikte de techniek waar ze bekend om staat en leverde een op afstand bestuurbaar piratenschip op schaal. Met echte zeilen én een kanon. Zinkend prul óf geschikt om als een echte Jack Sparrow de lokale vijvereenden de stuipen op het lijf te jagen?



Pirates of the Local Park
Het eerste wat opvalt aan het Silverlit Piratenschip zijn de gigantische afmetingen van de verpakking waar het in zit. Aan de doos te oordelen bevat deze geen op afstand bestuurbaar bootje, maar eerder een boot waarmee je echt de oceaan kunt oversteken. De inhoud bevat echter een hoop lucht. Wat je daarnaast aantreft is desalniettemin indrukwekkend compleet voor een modelboot. Het piratenschip is zo'n dertig centimeter lang en inclusief masten bijna net zo hoog. Er is duidelijk met oog voor detail ontworpen. De zeilen -uiteraard met doodshoofd- worden met tientallen touwtjes keurig op hun plek gehouden en veren -net als in het echt- mee met de wind. Het piratenschip bevat aan beide kanten een zestal kanonnen en een kanon op het voorsteven. Dat voorste kanon kan met de draadloze besturing in beweging worden gezet, waarna een rood lampje en een zacht geluidje het afschieten van het kanon simuleren. Het schip bevat twee schroeven, waardoor het schip niet alleen zeer stabiel door het water glijdt, maar je ook met de besturing het schip links of rechts kunt laten gaan.



Nog net geen papegaai op je schouder...
Zowel de besturing als het schip werken op gewone (of oplaadbare) penlites. Je kunt met volledig opgeladen batterijen makkelijk een half uur varen, maar het is jammer dat er geen signaaltje wordt gegeven als de batterijen bijna op zijn. Je zult maar overmoedig zijn geraakt en als stoere piraat het water in moeten om je bootje naar de kant te halen! De boot is niet langzaam, maar zeker ook niet de snelste; niet snel genoeg om een fitte vluchtende eend in te kunnen halen. Het bereik van de bediening ligt minstens op vijftien meter, dus je kunt met gemak elke lokale vijver onveilig maken. Met je prachtige schip zul je dan wel misschien geen rijkdommen of beeldschone vrouwen veroveren, je zult wel menig kind stikjaloers maken.



Het piratenschip van Silverlit is uitgebreid, mooi gedetailleerd en vaart als de beste. Het maakt het geavanceerd stuk speelgoed zeker de moeite waard, vooral als je als kind al gefascineerd was door dit soort vaartuigen. Het piratenschip kost 49 euro; erg veel geld voor een stuk speelgoed, maar fabrikant Silverlit geeft je er wel een stuk kwaliteit en vermaak voor terug.


Beschikbaar gesteld door: Gadgetfabriek Waardering:


Wil je het piratenschip zelf aanschaffen? Dat kan via Gadgetfabriek. Vul bij je bestelling de kortingscode in en je ontvangt ook nog eens 10% korting, speciaal voor bezoekers van FOK!. Deze korting is overigens ook geldig voor de andere producten die je bij gadgetfabriek.nl vindt.