DVD: Supernatural - Serie 1, volume 2

In Nederland komt Supernatural niet (meer) op de buis, maar gelukkig kunnen we via de dvd's van de serie genieten. Althans, dat was wat ik na de eerste uitgave zou zeggen. Het eerste seizoen van'Supernatural is in twee delen uitgegeven. In maart verschenen de eerste elf afleveringen op schijfjes en in mei is de tweede helft van de afleveringen verschenen. Jammer genoeg is het nieuwe en spannende er nu wel van af. We kennen het verloop van een standaardaflevering inmiddels aardig wel. Iets zal dat verrassingseffect van de eerste afleveringen moeten vervangen. Helaas slaagt men daar met deze serie niet in.

Cliffhanger
Over die eerste paar afleveringen was ik destijds vrij enthousiast. De serie heeft een leuk format, knappe jongens en spannende onderwerpen. De twee broers Sam (Jared Padalecki) en Dean (Jensen Ackles) Winchester lossen in elke aflevering een mysterieuze moord op. De schuldige is in dit geval altijd te vinden in het bovennatuurlijke. Daarnaast zijn ze ook nog steeds op zoek naar hun vader John (Jeffrey Dean Morgan) en de demonische moordenaar van hun moeder. In de laatste afleveringen van dit seizoen komen ze wat deze rode draad betreft aardig dicht bij hun doel, maar de laatste aflevering eindigt met een enorme cliffhanger.

Hetzelfde riedeltje
Dit tweede deel van seizoen 1 valt me toch iets tegen. Waar de eerste afleveringen nog verrassend zijn en vol mooie beelden zitten, worden de afleveringen later vrij standaard afgewerkt. Altijd hetzelfde riedeltje van een mysterie in een nieuw stadje, met vooral voor Dean een nieuw schatje en een heldhaftige redding van een paar dankbare mensen door de twee mooie jongens. Na de zoveelste herhaling van die routine, wordt het wel erg voorspelbaar. Daarbij valt me op dat de spanning die wel in het eerste deel van het seizoen aanwezig was, in dit tweede deel wat achterwege blijft. De aandacht gaat meer uit naar het familieverhaal van de jongens, hun verdwenen vader en hun behoefte naar wraak. Hier en daar wordt er zelfs iets te veel moralistisch gezeurd. Erg jammer.

Label: Warner Bros. Releasedatum: 16 mei 2007 Kijkwijzer: Waardering film: Waardering extra's: n.v.t.