CD: Re-Play - Dancing the night away - Volume 1


De heren van Re-Play waren bij mij vooral bekend van de optredens die zij samen met Gordon verzorgden. Het maakte me dan ook nieuwsgierig naar een album van het viertal. Met deze CD hebben zij helaas geen blijvende plaats in de kast verworven... het zal per uitkomende CD moeten worden bekeken of dat later alsnog gaat gebeuren.Memories
Op het moment dat de CD begint, kun je als luisteraar niet nalaten om met je voet het ritme mee te tikken... ook de hand wil nog wel eens gaan bewegen. Twisting the night away is dan ook een vlotte opener voor het geheel. Gevolgd door vele andere up-tempo nummers nemen de heren van Re-Play je vooral mee door de jaren zestig en zeventig, met een enkele uitzondering zoals het nummer So Strong, dat een typisch jaren tachtig sfeertje heeft. Dit nummer is echter ook een uitzondering die niet echt in het geheel van de CD-stijl past. De muziek die de groep verzamelde, is vooral bedoeld als dansset en het laatste nummer is dat niet echt. Je merkt ook meteen dat dit nummer de CD een beetje opmerkelijk laat eindigen. Het statement dat met So Strong wordt gemaakt, bereikt hier zijn doel niet; daar is het niet het juiste album voor.

Collectief
Re-Play is vooral goed als collectief; afzonderlijk hebben de heren goede stemmen, maar geen van hen steekt er bovenuit met een pakkende en imponerende stem die beklijft. Op het moment dat de heren één voor één gaan zingen klinkt het niet bijzonder. De stukken waar ze echter gezamenlijk inzetten, komt het geluid echt tot zijn recht.
Aanrader of niet
De CD is een aanrader als je vaak een feestje hebt of je van een lekker dansavondje houdt. Voor dit doeleind is het een goede uitbreiding van al wat er op dat gebied te krijgen is. Ben je meer op zoek naar een bijzonder album met ongeëvenaarde nummers, dan moet je iets anders kopen. Hier voldoet deze CD namelijk niet aan. Het geheel zit zo op 2 sterren, dicht tegen 3 sterren aan.


Label: Spham Records Releasedatum: 24 april 2007 Waardering:


Tracklist:

1. Twisting The Night Away
2. At The Disco Medley
3. The Drifters Medley
4. The Platters Medley
5. The Four Tops Medley
6. The Romance Medley
7. The Back To The 70Ties Medley
8. The Soul Medley
9. The Slow And Easy Medley
10.The Back To The 50Ties Medley
11.The Lionel Richie Medley
12.The Temptations Medley
13.The Sam & Dave Medley
14.So Strong

Meer weten over Re-Play: http://www.re-play.nl/