Boek: Jerry Oppenheimer - De Hilton-dynastie

Alsof er een stapel roddelbladen gebundeld zijn en voorzien van een roze kaftje. Aangezien roddelbladen hun weg uit de winkel wel weten te vinden, zullen er mensen zijn die dit boek ook op de juiste waarde weten te schatten. Het is een verzameling van rotzooi. Jerry Oppenheimer heeft zijn carrière gemaakt met het schrijven van ware verhalen over Amerikaanse beroemdheden. Hij schreef boeken over Jerry Seinfeld, Clintons, Martha Stewart, Anna Wintour (editor van Vogue) en ga zo maar door. Waar er vuil te vinden is, is Jerry Oppenheimer aanwezig.

Het boek opent met een stamboom van de familie Hilton. Van de stamvader Conrad, die de hele hotelketen op heeft weten te zetten, tot aan de belangrijkste naam, Paris Hilton, die vakkundig probeert een enorme smet over de naam Hilton te draperen. Het boek heeft als titel De Hilton-dynastie, het ware verhaal van de spraakmakende hotelfamilie, maar gaat in feite voornamelijk over Paris. Dat het geen braaf meisje is, vermoedden we al een tijdje. Foto's en pornovideo's zijn er het bewijs van. Oppenheimer begint met een hoofdstukje over Paris en duikt vervolgens met elk hoofdstuk iets dieper in de moederkant van Paris' familie. Haar moeder, Little Kathy, en haar grootmoeder, Big Kathy, waren beiden niet erg goede moeders lezen we. Een liefdeloze opvoeding wordt aangevoerd als trieste reden van Paris' idiote gedrag. In het midden van het boek kunnen we een aantal foto's van de familieleden bewonderen. Dan gaan we verder met de vaderzijde van de familie. En die is even beroerd. In het laatste hoofdstuk lezen we de huidige status van Paris' sterrendom. Ze heeft het Guinness Book of Records gehaald met de titel 'Meest overschatte beroemdheid'.

Ik kan maar niet begrijpen dat er behoefte is aan dit soort publicaties. Het boek heeft uiteraard als doel de roddelende mens te versterken en daar voldoet het prima in. Het is ook heel goed te lezen, alhoewel al die namen die je om de oren vliegen, wel wat lastig zijn. Maar welke nieuwswaarde heeft dit nu? Oppenheimer klinkt niet erg objectief. Hij heeft de meest smerige informatie over de Hiltons naar boven gehaald en geprint. Die informatie heeft immers effect. Wie wil er nou over brave mensen lezen? Maar als hij niet objectief is en slechts research heeft gedaan naar de drama's van deze familie, wat is dan het nut van dit boek? Werkelijk absolute rotzooi.


Uitgever: A.W. Bruna ISBN: 978 90 229 9160 2 Pagina's: 288
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!