CD: Maria Taylor - Lynn Teeter Flower

Heimwee naar Alanis (Morissette)? Misschien is Maria Taylor dan iets. Bijna dezelfde klankkleur, en zeker nagenoeg dezelfde timing als La Alanis. Haar tweede album heet Lynn Teeter Flower, en zou nu ongeveer de platenbakken van de locale platenboer moet raken.



De vergelijking met Alanis Morissette houdt niet alleen op met de stem. Ook de begeleidingsmuziek moet in dezelfde hoek gezocht worden, zij het dat het wat bedeesder is. Clean cut pop muziekjes, afgewisseld met meer intieme akoestische gitaar. Altijd in dienst van de stem van Taylor, die er inderdaad mag zijn. Intiem, vol, soms een beetje gerafeld. De begeleidingsmuziek wordt niet toevallig neergelegd door muzikanten en technici die eerder met bands als Spoon en Pavement samenwerkten. Tekent ook het feit dat 'The Ballad Of Sean Foley' geschreven is met Conor Oberst van Bright Eyes. Toch is Lynn Teeter Flower meer poppy dan alternatief.

Het album is met veel verstand en smaak gemixt. Het is een zangeres-album, en de grootste troefkaart, de stem van Taylor, wordt met moed, beleid en trouw op de voorgrond gezet. De rest staat in dienst daarvan. Gewoon erg goed gedaan, niet overdreven, maar solide. Het verleent het album een warme kleur en eenheid.

Met uitzondering van 'Irish Goodbye' dan. Een drumcomputer heeft niets, maar dan ook helemaal niets, op dit album te zoeken. Hoogtepunten zijn daarentegen 'Small Part Of Me', waarin Taylor's stem maximaal uitgebuit wordt, het Beatlesque 'Smile And Wave' (Strawberry Fields forever...), en het puntigere 'No Stars'.

In zijn algemeenheid een degelijk album, zonder al te grote uitschieters. Fraaie stem, interessant voor liefhebbers van het kleine-tere-dame-met-grote-stem-over-poppy-alto-muziek-genre. De tweede helft van het album kakt helaas een beetje in.

Ach, in deze wondere wereld van het wereldwijze web kan ik zeggen: luistert u zelf eens - op het stukje Myspace van Maria Taylor bijvoorbeeld.


Label: Saddle Creek / Munich Releasedatum: 16 maart 2007
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!