FOK!ker van de week: ElisaB

ElisaB valt te omschrijven als de Moeder Teresa van FOK!. Wanneer er iets georganiseerd wordt voor een goed doel, staat zij voorop en leidt dit in goede banen. In dit interview komen we iets meer te weten over de vrouw achter deze weldoener.


ElisaB met vergiet en lepel


FOK!
 • Hoe ben je op FOK! terecht gekomen?
  Ik kan het me werkelijk niet meer herinneren. Zal dus wel stom toeval zijn geweest.

 • Waar komt jouw gebruikersnaam vandaan?
  ElisaB is een overblijfsel uit een woeste periode. Toen NetMeeting nog helemaal nieuw was, heb ik het plan gehad om een boekje te publiceren over wat NM allemaal voor plaatjes kan opleveren. Om niet te snel door de mand te vallen, heb ik een aantal identiteiten aangemaakt. ElisaB was er daar één van.

  Het werd op NetMeeting uiteindelijk té erg (and I have the logs & screenshots to prove it), dus het plan met het boekje is geschrapt. ElisaB was nog niet te erg misbruikt, dus mocht ze blijven.


 • Wat is je favoriete stukje van FOK!?
  Het forum. Zonder twijfel.


 • Welke crewleden haat je en welke vind je tof?
  Ik haat helemaal niemand. Er is een handjevol collega's waarmee ik iets minder goed door één deur kan, maar dat is geheel wederzijds en dus verder niet spannend. We kunnen prima naast elkaar leven. De meeste collega’s vind ik gewoon leuk.


 • Voor welke functie vind je jezelf de ideale man/vrouw?
  Volgens mij zit ik redelijk op mijn plek als "forumloze mod in afwachting van een shitload aan tijd en ondertussen inzetbaar waar dat toevallig nodig is". Verder ben ik een echte Maagd, dus in m'n nopjes als ik puinhopen mag opruimen of herschikken. Mod-V&A is dus imho nog steeds de beste plek voor mij.


 • Welke FOK!ker zou je een schop onder zijn/haar kont willen geven?
  Elke FOK!ker die het moedwillig en écht kwetsen van anderen tot kunst heeft verheven kan wmb de punt van mijn schoen in zijn / haar achterste geparkeerd krijgen.


 • Wat is het beste topic dat je zelf hebt geopend?
  Ik heb geen juweeltjes op mijn naam staan. Maar het topic dat onvoorzien en onbedoelde leidde tot de Warme Voeten Actie heeft in elk geval in uitwerking het meeste indruk op me gemaakt.


 • Wat is jouw favoriete topic in het algemeen?
  Ik kan echt de slappe lach krijgen van de [paint]-topics in ONZ. Er was - of misschien is het er nog steeds wel - een topic in ONZ waarin Nederlandse woorden en uitdrukkingen letterlijk vertaald werden naar het Engels. Dat vond ik ook een hit.


 • Met welke FOK!ker zou je een beschuitje willen eten?
  Moet ik er echt ééntje kiezen? Shi-it... Nou goed, dan ontbijt ik graag een keer met Shmoopy! En dan het liefst in een bubbelbad. Gewoon omdat ik dat al jaren roep.


 • Wat zou je doen als je voor één dag admin zou zijn?
  Ik zou vermoedelijk heel hard gaan lezen in OFF en PoTa en daarna gaan kijken of ik kan ontdekken wie er allemaal kloon zijn van wie. Je had iets constructiefs verwacht? Helaas; ik zou een slechte admin zijn.


 • Welk seksspeeltje zou je wel eens op de Frontpage willen winnen?
  Werkelijk helemaal geen een.


 • Op welke manier heeft FOK! jouw wereldbeeld doen veranderen?
  Ik verbaas me nog dagelijks over hoe een deel van de wereld zich op FOK! laat zien. Dat is niet specifiek iets van FOK!, maar van het hele internet.


 • Wat had je kunnen doen als je geen duizend uur aan FOK! zou hebben besteed?
  Mijn werk doen op de tijden dat andere mensen ook hun werk doen, zodat ik dat 's avonds, 's nachts en in de weekenden niet meer zou hoeven.


  Buiten FOK!
 • Leeftijd, woonplaats, opleiding, beroep.
  37, Klundert (NB). Het was ooit de bedoeling dat ik carriere zou gaan maken in het Sociaal Cultureel werk, maar net voor het examen ben ik met de opleiding gestopt. Na twee jaar werken ben ik teruggegaan naar school en heb achtereenvolgens Vormgeving & Communictaie, Sociologie en een paar jaar Rechten gedaan. Ik ben dus opgeleid tot iets communicatie-achtigs en / of Socioloog, maar in het dagelijks leven ben ik ondernemer. Retrospectief had ik overigens graag dierenarts geworden.


 • Wat zijn jouw hobbies?
  Ik heb er lang over nagedacht, maar ik zou het je niet kunnen zeggen. Ik heb geen echte hobbies namelijk. Als ik vrij ben, kijk ik graag DVD's. En dan bij voorkeur veel achter elkaar. En ik ben in mijn aard een lui varken. Dus gewoon helemaal niets doen en een beetje naar buiten staren staat ook hoog.[


 • Hoe ziet jouw leven eruit wanneer je twee keer zo oud bent als nu?
  Dan ben ik een eind richting de 80. Als ik de familietraditie voortzet, ben ik niet dood te slaan en gaat het dus nog goed met me als het zover is. Ik hoop dat ik een tevreden oudje word, dat kan berusten in het feit dat het is gegaan zo het is gegaan, of dat ik het gedaan heb zo ik het heb gedaan.


 • Wat is de laatste cd die je hebt gekocht?
  Robert Long - Levenslang (en dat is al minstens 8 jaar geleden)


 • Wat was je allertofste vakantie?
  Elke vakantie waarin ik gewoon thuis kon blijven om uit te slapen en in de tuin te hangen. Ik ben niet graag weg, dus hou ook niet van vakantie.


 • Waar heb je nu echt een onwijze teringhekel aan?
  Ik heb een onwijze teringhekel aan tuinieren. Daar heb ik echt helemaal nix mee. Verder heb ik een hekel aan onechtheid.


 • Stel: je bent voor één dag de president van de Verenigde Staten, wat zou je doen?
  Iedereen ontslaan en dan vroeg naar huis gaan. Weet ik veel joh. Ik ben niet zo politiek geëngageerd en buitenlandse politiek kan me al helemaal niet boeien. Als ik iets langer moest dan een dag, zou ik me waarschijnlijk verdiepen in de vraag waarom Amerikanen zo graag alles oplossen met macht en geweld. Misschien kom ik dan tot de conclusie dat dat helemaal niet zo is, maar heb ik in elk geval mijn tijd nuttig besteed.


 • Wat doe jij aan een beter milieu?
  Ik doe meer voor de mensen om me heen dan voor het milieu. In de tijd dat gescheiden afvalzameling 'hot' was, woonde ik in Rotterdam. Ik zag bijna dagelijks dat alles bij de Roteb gewoon op de grote hoop ging. Dus heb ik het scheiden snel afgeleerd. Ik gooi nooit papiertjes, peuken of kauwgom op straat en ik rij heel netjes. Maar veel verder kom ik niet.


 • Op welke FOK!ker zou jij het wel kunnen?
  Op mijn eigen FOK!ker in elk geval. En op Luus natuurlijk.


 • Tenslotte: wat wil je de wereld nog vertellen? Dit is je kans.
  Doe allemaal eens een poosje niet zo opgewonden; stukken beter voor je bloeddruk.


  De rest...
 • Welke vijf FOK!kers wil je ook wel eens deze vragen zien invullen?
  S1nn3rz, Xebro, SC, SCH, Daniel.J


 • Mijn vraag aan de volgende FOK!ker van de week:
  Ik heb een vraag en een sub-vraag:
  1) Ben je irl ook zo?
  - Indien 'nee', ga door naar vraag 1a,
  - Indien 'ja', ga door naar vraag 1b

  1a) Waarom op FOK! dan wel?
  1b) Word je vaak geslagen?


 • De vraag van Danny: Van welk geheimpje van je zijn de minste mensen op de hoogte?
  Ja, ja, ja, een strikvraag! Ik denk dat maar weinig mensen weten wat ik allemaal heb uitgevreten in mijn tijd van wilde haren. En dat is maar beter ook.