Boek: Fiona Harrold - De 10-minutenstrategie

De ondertitel van het boek luidt: 'Coach jezelf naar een gelukkiger leven.' Is dat niet iets wat we allemaal graag willen? Dat alleen al maakt dat je erg benieuwd bent naar de inhoud van het boek en of je dat werkelijk in 10 minuten per dag kunt realiseren zoals de schrijfster beweert.
Al lezend merk je dat het wel een beetje een feel-good-boek is. Het streelt continu je ego, of zou het moeten strelen, als je daar ontvankelijk voor bent. Een goed gevoel moet leiden tot een gelukkiger leven; zou het écht zo simpel zijn?

Het boek is opgebouwd uit diverse hoofdstukken die elk een soort les bevatten. Deze les zou je 10 minuten per dag kosten en dat verklaart dus meteen de titel. De titels van de hoofdstukken moeten gezocht worden in termen als: 'Het leven is kostbaar', 'Verwerf geluk', 'Krijg wat je wilt' en 'Denk groot'. De opzet is een soort stappenplan, in 23 hoofdstukken naar een gelukkiger leven.
Fiona Harrold bespreekt per stap wat de bedoeling is, ze vult dit aan met veel feel-good-uitspraken als 'Je bent een goed mens' en 'Je bent groot'. Ze hebben allemaal tot doel dat je je goed voelt en vanuit dat goede gevoel kracht haalt om nóg meer uit je leven te halen, nog gelukkiger te worden. Er worden door haar vaak voorbeelden gebruikt van personen die ze in het verleden als coach heeft begeleid; ze spiegelt ze allemaal af als succesverhalen. Stuk voor stuk zouden zij nu gelukkiger zijn. Of dit ook voor jou als lezer zo kan zijn, valt alleen te ontdekken door het boek te lezen.

Harrold mag dan door velen geprezen worden als coach op dit gebied, het blijft een persoonlijke ervaring waar je voor open moet staan. De personen die zij over het algemeen heeft begeleid zijn zijn allemaal Engelse en Amerikaanse personen en dus niet echt te vergelijken met ons nuchtere Hollanders. Staan wij wel open voor dit soort coaching en feel-good-therapie? Dit valt te betwijfelen, maar áls er al een tijd bestaat voor zoiets dan is de hedendaagse er wel eentje waarin het zomaar zou kúnnen werken. De nuchtere Nederlander staat meer open voor dit soort coaching anno 2007 dan 25 jaar geleden.


Uitgever: Zilver Pockets ISBN: 9041761799 Pagina's: 224
Waardering: Waardering:

Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!