DVD: Sterren dansen op het ijs

Je neemt een bekende Nederlander (de zogenaamde BN'er) en een kunstschaatsheld, je voegt ze samen en je hebt Sterren dansen op het ijs. En nu dus ook op dvd, dat helaas een beetje tegenvalt. Het bevat slechts korte overzichten van de shows en geen volledige schaatskuren. In het menu kun je alle shows achter elkaar laten spelen of een show kiezen. Alle shows achter elkaar is wel een wat vervelende zit, zeker als je de houten klazen in het begin ook moet zien. De latere shows zijn veel boeiender, omdat het schaatsniveau daar veel hoger ligt en de shows daadwerkelijk leuk zijn om naar te kijken. De (verkorte) shows zijn wel wat vreemd in elkaar gezet zodat het niet helemaal goed te volgen is en daarnaast kom je soms wat herhalingen tegen. Bepaalde scènes kwam ik zelfs zo vaak tegen dat ik even heb gecheckt of ik niet ergens een herhaalfunctie in werking had gesteld.

Van de extra's had ik hoge verwachtingen, omdat het me zo leuk leek wat meer te horen en te zien over wat er achter de schermen gebeurt. Die vallen dus OOK tegen. Het bevat een reeks hoofdstukjes, die met minimale energie en tijd in elkaar zijn gezet. Zo is er de Balletles, waarin de deelnemers wordt geleerd soepel te bewegen. Ok, hun gehups en gedartel werkt op de lachspieren, maar het is helaas te kort om echt een goede lachbui op te roepen.
Het fragment over de choreografen is op zich best interessant, maar veel te saai om meer dan één keer te zien. Dan krijgen we nog een stukje over de partners, maar dat is niet meer dan een wat vaag stukje in het centrum van een stad, waar ze handtekeningen uit moeten delen aan fans. We krijgen helaas niemand serieus te spreken. Alweer voor de lachspieren: Hoe goed kennen partners en sterren elkaar? Helemaal niet, blijkt uit de filmpjes. Ze weten na maanden samenwerken en trainen niet hoe elkaars achternamen zijn. Als laatste extra is er een kort rondje terminologie door één van de juryleden. En dat waren dan de extra's, binnen een paar minuten zap je daar doorheen.

De shows zelf zijn erg leuk om te kijken, zeker de laatste shows, waar het niveau echt erg hoog ligt. De winnaar is een terechte winnaar naar mijn mening. Een enorm minpunt aan de shows vind ik de presentatie door Gerard Joling en Nance. Die twee hebben absoluut geen soepele wisselwerking en zitten elkaar soms zelfs dwars. Daarbij gooit Joling er af en toe opmerkingen uit die nogal banaal zijn en niet echt in de sfeer passen. Gelukkig reageert er nauwelijks iemand op. Helaas zingt en danst Joling ook tijdens de openingen van de shows. Absoluut minpunt, die aandachtsgeile glittergozer, die weigert zijn sterren de show te gunnen.

Als er een versie op de markt komt met de volledige shows is het wellicht de moeite waard om aan te schaffen, maar dit samenraapseltje van fragmenten is dat niet, zeker niet als je de shows niet op tv hebt gevolgd, want dan snap je er simpelweg niets van.


Label: Strengholt MultiMedia Releasedatum: 20 november 2006 Kijkwijzer:
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!