DVD: Slipknot - Voliminal: Inside the Nine

De negen gemaskerde mannen van Slipknot zijn geliefd en gehaat, maar één ding is zeker: ze doen alles voor hun fans en ze staan bekend om hun energieke shows waar van alles op het podium gebeurt. Na vier uitgegeven albums komen ze met een dubbel-DVD vol video's, interviews, live optredens én een 90 minuten durende film.


Op de eerste DVD volgen we Slipknot tijdens hun wereldtournee ter ondersteuning van het album Vol. 3: The Subliminal Verses. Deze film, die volledig met handheld camera's is opgenomen, is gemaakt en geregisseerd door percussionist Shawn "Clown" Crahan. We konden hem al eerder creatief bezig zien bij het eerste en enige album van de inmiddels opgebroken band downthesun, en wederom heeft hij hier leuk materiaal weten te maken. De beelden zijn sterk afwisselend en de audio/video edits zijn erg gaaf gedaan. Door het opnemen met simpele camera's komt alles ook veel rauwer en intenser over. De film is in negen stukken verdeeld die elk een kort filmpje over ieder bandlid laten zien.

De tweede DVD bestaat uit drie delen: een aantal video's (waaronder de nog nooit uitgebrachte clip van Vermillion Pt. 2), interviews met alle bandleden, en aardig wat live optredens waaronder de uitvoering van Vermillion op de TMF Awards 2004. Toch is het jammer dat de vocals van frontman Corey Taylor live vaak erg aan de matige kant zijn. Het merendeel van de tijd lijkt het alsof hij adem te kort komt en de stukken worden totaal anders gezongen dan op de CD.
Het meest opzienbarende van alles zijn de ongemaskerde interviews. Ongemaskerd? Ja! Voor eerst laat Slipknot hun ware gezicht zien en ze praten openlijk over hun persoonlijke ervaringen. Deze interviews zijn vrij diepgaand en we komen interessante dingen te weten. Zo zien we dat Chris "Pinocchio" Fehn in zijn vrije tijd van golfen houdt, Corey Taylor vertelt over het gemis van zijn vader die hij tot zijn tweeëndertigste nooit gezien heeft, en Shawn Crahan laat blijken dat hij een tijdje met zijn overgewicht heeft gezeten. Hier zit echter geen Nederlandse ondertiteling bij; wel Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans.


Deze DVD is een absolute must voor de Slipknot-fans. Er staat veel en vooral bijzonder materiaal op. Buiten dat is de DVD zelf ook netjes geproduceerd en dat komt in alles tot uiting: het hoesje, de edits, het camerawerk, de diversiteit aan materiaal. Het is eigenlijk één grote 'extra'. Daarom een dikke vijf sterren, zij het voor de mensen die er van houden natuurlijk.

Hier kun je de trailer en verschillende teasers bekijken.


Label: Roadrunner Records Releasedatum: 4 december 2006 Kijkwijzer:
Waardering:

Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!