DVD: King of Queens

Elke werkdag zendt RTL5 een rijtje komedies uit. Zo kun je kijken naar 'Dharma & Greg, 'Het Zonnetje in Huis', 'The Nanny' en 'the King of Queens'. Die laatste serie kan elke dag rekenen op een kwart miljoen kijkers, ondanks de relatief vroege uitzendtijd. In de Verenigde Staten is de serie al bezig met het negende seizoen en in Nederland is nu het eerste seizoen van the King of Queens verkrijgbaar op dvd.



Doug Heffernan heeft niet zo'n moeilijk leventje. Als chauffeur bij pakkettendienst UPS (in de serie IPS geheten) heeft hij een vaste baan met leuke collega's en 's avonds na het werk gaat hij naar zijn knusse woning in een buitenwijk van New York. Daar woont niet alleen zijn vrouw Carrie, maar ook zijn bijzondere schoonvader. Eigenlijk gebeurt er niet zo heel erg veel bijzonders in het leven van Doug, maar toch raakt hij telkens verzeild in bizarre misverstanden en komt hij vaak klem te zitten door zijn 'leugentjes om eigen bestwil'. Daarnaast weet zijn getikte schoonvader, die na het afbranden van zijn huis in de kelder van Doug woont, telkens te zorgen voor de meest merkwaardige acties en opmerkingen. Het geheel levert een chaotische familie op, aangevuld door de excentrieke vrienden en buren van Doug.

Het is altijd moeilijk om te bepalen waarom een bepaalde komedieserie nou zo leuk is om naar te kijken. Alhoewel we in Nederland pas laat kennis maakten met de avonturen van Doug Heffernan behoort the King of Queens ook hier tot één van de best bekeken komedies op de vroege avond. De stunteligheid van Doug, waarmee hij steeds in de meest gekke situaties terecht komt, werkt bijzonder goed op de lachspieren. Niet alleen vanwege de grappen, maar ook omdat je je soms goed kunt identificeren met het relationele gekibbel tussen Doug en Carrie. Qua humor hoef je het bij the King of Queens niet diep na te denken; de grappige situaties komen vaak kluchtig over, de woordgrapjes zijn vaak erg geestig.


De release op dvd is niet erg uitgebreid. Alle afleveringen van het eerste seizoen staan verspreid over vier discs. Beeld en geluid zijn prima, maar het is erg jammer dat de dvd's zonder extra's zijn uitgebracht.

the King of Queens is een leuke, luchtige sitcom over het leven van Jan Modaal in Queens, een buitenwijk van New York. Herkenbare situaties die leiden tot grappige gebeurtenissen staan centraal, maar worden soms afgewisseld door de meest onmogelijke situaties. Het is altijd moeilijk om te bepalen waar de charme van een bepaalde serie nou in verscholen zit, maar in dit geval speelt herkenbaarheid een grote rol. Jerry Stiller (vader Costanza uit Seinfeld) zet een geweldige rol neer als excentrieke schoonvader en ook hoofdrolspeler Kevin James (Hitch) weet de lachers vaak op zijn hand te krijgen. De release van het eerste seizoen op dvd zal de fans in ieder geval bijzonder plezieren, zeker vanwege de relatief lage prijs.


Label: Paramount Releasedatum: 17 januari 2007 Kijkwijzer:
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!