DVD: The Great American Bash 2006

Ieder jaar organiseert de WWE meerdere pay-per-views. Zo zijn er natuurlijk het overbekende Wrestlemania, Summerslam, de Royal Rumble en Survivor Series. Één van de kleinere ppv's is The Great American Bash. De 2006 editie van deze ppv is nu op dvd verkrijgbaar.



The Great American Bash 2006 werd gehouden in het Conseco Fieldhouse. Dit stadion wordt normaal gezien gebruikt door de Indiana Pacers die uitkomen in de NBA. We moeten bijna tien jaar teruggaan voor de vorige WWE ppv die gehouden werd in Indiana, namelijk In Your House: Buried Alive in 1996. In totaal waren er 9750 toeschouwers.


De Bash was een ppv die bol stond van de vervangingen. Bobby Lashley, The Great Khali en Super Crazy werden allemaal vervangen wegens problemen met de lever, Mark henry werd vervangen wegens een knieblessure. Veel goede matches waren er helaas niet. Alleen de tag-team match en de match tussen Regal en Finlay waren goede matches.



De matches tussen Helms en Hardy en tussen Batista en Kennedy waren redelijk maar ook niet meer dan dat. Hardy zou eigenlijk niet meedoen maar hij verving Super Crazy maar de match ging wel niet meer om de Cruiserweight Title. Dit had hem misschien nog enigszin interressant gemaakt. Bij de match tussen Kennedy en Batista werd duidelijk dat Kennedy nog veel moet leren en dat Batista niet degene is waarop een hele wedstrijd kan rusten. Hiervoor heeft hij doodgewoon te weinig moves.

De Punjabi Prison match was een totale aanfluiting. Undertaker die opeens tegen Big Show moet omdat Khali niet mocht. Het ergste aan deze match was nog het einde. Het hek begeeft het wel op een hele simpele manier waardoor het een totale anti-climax is.



Tot slot is er nog de match om de WWE World Championship. Op zich was deze match ook wel redelijk maar iedereen zag de uitslag al aankomen. King Booker die al weken gepushed werd en Mysterio die duidelijk onderweg is naar een feud met Chavo Guerrerro. Technisch was deze match wel redelijk maar Mysterio moet toch echt eens een paar nieuwe moves verzinnen, net als King Booker overigens.

Over de vrouwen vier-weg bra's en panties match ga ik het niet eens hebben. Deze matches moeten ze gewoon weglaten van ppv's en ons een fatsoenlijke dames wrestling match geven.



Extra's zijn er enkele bij, en op deze dvd. Zo zit er een mini-eventposter
bij met daarop Batista. Tevens staan er op de dvd de speech van King Booker en de match van de Smackdown aflevering na de ppv. Als laatste is er nog een stukje van Paul Heyman en Big Show in de kleedkamer.

De conclusie voor deze dvd is duidelijk. De matches waren van redelijke kwaliteit maar niet goed genoeg voor een ppv. Bij een normale Smackdown zouden ze goed gepast hebben maar op een ppv verwacht iedere fan toch wel exceptionele matches. Helaas kan ik dan ook niet meer doen dan deze dvd twee sterren geven. Het is gewoon té erg dat een tag-team match, toch wel hét ondergeschoven kindje bij de WWE, de beste match is op een ppv.


Label: World Wrestling Entertainment Releasedatum: november 2006 Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!