DVD: Race to Dakar

Le Dakar is natuurlijk één van de bekendste en gevaarlijkste races die er is. Haast ieder jaar valt er wel een dode, zwaargewonden zijn een garantie in deze race. Als je gaat zoeken kom je niet zo heel veel dvd's tegen die over deze race gaan. Charley Boorman heeft in de race van vorig jaar mee gedaan en daarover een zevendelige documentaire gemaakt. Deze docu is nu op dvd verkrijgbaar.



Charley Boorman heeft eerder, samen met Ewan McGregor, de trip London > New York in westelijke richting gedaan. Met ditzelfde team, maar zonder Ewan McGregor, plus enkele toevoegingen doet hij een poging Lè Dakar te bedwingen.

In de serie wordt alles beschreven wat er nodig is voor het rijden van Le Dakar. Van het inhuren van ervaren mensen die het al eerder gedaan hebben tot de trainingen die er nodig zijn. Ook wordt er aandacht besteed aan de bouw van de motoren en de begeleidingsvoertuigen.


Charley in actie.


Hierna is het tijd om de rit te beginnen. Hierbij wordt er niet alleen maar bij dit team stilgestaan maar ook andere deelnemers komen aan bod. Tevens wordt er aandacht besteed aan wat de monteurs en ondersteuningsteams allemaal door moeten maken. Ook deze mensen hebben het niet makkelijk en moeten soms binnen zeer korte tijd de motoren weer 100% in orde te krijgen voor de volgende rit. Alles bij elkaar geeft de documentaire je een heel goed beeld van wat Le Dakar inhoudt, en maakt het een zeer vermakelijke maar ook informatieve dvd om te kijken.

De beelden die gebruikt zijn voor deze dvd's zijn niet alleen de officiële beelden, maar ook die van helmcamera's van de rijders. Tevens hielden de rijders een soort van dagboek bij voor de camera. Hierdoor krijg je ook te horen wat de rijders emotioneel door moeten maken.


Het Team


Met de extra's zit het wel goed met deze set. Op de tweede dvd vind je onder andere een montage van crashes, het bouwen van de motoren, weggenomen scènes ( af en toe hilarisch ), een fotogalerie, lang interview met Charley Boorman en andere onderwerpen. Een enorm nadeel is wel dat alles natuurlijk in het Engels wordt gesproken, en er geen Nederlandse ondertiteling beschikbaar is.

Al met al is dit een zeer leuke set om te kijken. Nadeel is wel weer dat je Engels goed moet zijn maar ik ga er vanuit dat dit opgelost is op de schijven die in de winkel liggen.

Voor nieuws over Le Dakar van dit jaar moet je natuurlijk op FOK!sport zijn.


Label: Big Earth Releasedatum: 4 november 2006
Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!