DVD: Happy Tree Friends Winterbreak

Laat je niet afleiden door het hoog knuffelgehalte en de ultieme schattigheid van de fluffige diertjes van Happy Tree Friends. Bekend geworden op de zender waar zo'n beetje alles kan, MTV, en uitgegroeid tot een internationaal succes. Niet omdat ze er zo knuffelig uitzien, maar vanwege de grove humor, sadistische avonturen en bijzonder bloedige beelden. Elke aflevering komen de karakters in de meest ongelukkige situaties terecht, waarbij je als kijker regelmatig zelf even de pijn lijkt te voelen, zo gruwelijk. Speciaal voor de donkere dagen is er nu een winterversie verschenen: Happy Tree Friends Winterbreak.



Ben je niet zo van de gezellige feestdagen? Maakt het jou niet uit of het een vrolijke of bloedige kerst wordt? Dan is Happy Tree Friends Winterbreak echt wat voor jou. De karakters uit Happy Tree Friends vieren kerst in een prachtige besneeuwde omgeving, binden de latten onder, zitten rond de kerstboom of gaan lekker schaatsen. Dat klinkt allemaal alsof Disney het bedacht heeft, maar het verhaal gaat hier wel even verder dan de onschuldige ruzietjes tussen Donald en zijn buurman Bolderbast. Bevroren lichaamsdelen, opengereten tongen, stukken metaal die lichamen binnendringen daar waar dat eigenlijk niet kan en nog veel meer pijnlijke situaties.



De release op dvd bevat ongeveer 30 minuten aan materiaal en dat is erg weinig. Gelukkig kost de dvd relatief weinig (zo rond de 9 euro), maar het is wel een beetje karig voor een volledige release. Naast de afleveringen vind je ook een aantal extra's op de dvd. Allereerst is er een soort instructiefilmpje waarin wordt uitgelegd hoe je moet skieën, uiteraard met de nodige bloederige taferelen. Daarnaast kun je de karakters uit de serie een aantal traditionele kerstliederen laten zingen; geen bloed, geen losse ledematen, alleen maar een hoop piepend geluid. Tot slot vind je een drietal korte features op de disk die simuleren dat je televisiekabel kapot is en kun je een getekend vuur laten knisperen op je scherm.



Happy Tree Friends Winterbreak is leuk, origineel en zeker eens wat anders. Verwacht geen zoete kerstverhaaltjes, maar harde humor met een flinke zwarte rand. De release op dvd is qua extra's zeker in orde, maar de speelduur van de winterafleveringen is wel heel erg kort. De relatief lage prijs compenseert dat wel natuurlijk. Een ideaal cadeau voor in de schoen of kerstsok van de fans van Happy Tree Friends.


Label: RCV Releasedatum: 7 november 2006 Kijkwijzer:
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!